Ez az oldal a felhasználói élmény és a használhatóság növelése érdekében sütiket használ.
Elfogadom
Bővebben

Meghívó a Velencéért közalapítvány felügyelő bizottságának ülésére

A meghívó az ikonra kattinrva érhető el: 


A meghívó az ikonra kattinrva érhető el: 


Rendőrségi tájékoztató a hamisított VHG-s matricákkal kapcsolatban

Ezúton tájékoztatjuk a Velencei-tó környéki lakosokat és üdülőket, hogy a Gárdonyi Rendőrkapitányságon több esetben került sor nyomozás elrendelésére a Velence-tavi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (VHG Nonprofit Kft.) képviselőjének feljelentése alapján, mivel Gárdony és Velence utcáiban a kihelyezett zöldhulladékot tartalmazó zsákokon a Kft. által biztosított zöldhulladék szállításra jogosító matricák fénymásolatban, meghamisítva kerültek felragasztásra a zsákokra a hulladék kihelyezésekor...

Folytatás ittlakossági tájékoztatás e-on gallyazási munkálatokról

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Velence Város közigazgatási területén az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. (a továbbiakban: E.ON Zrt.) megbízásából

2018. január 11. napjától 2018. február 28. napjáig Bővebben...


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Velence Város közigazgatási területén az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. (a továbbiakban: E.ON Zrt.) megbízásából

2018. január 11. napjától 2018. február 28. napjáig

elvégzésre kerül a villamos hálózat biztonsági övezetébe nyúló fák gallyazása, amelyek a villamos hálózat üzemeltetésében problémát, így szakaszhibákat, vezetékszakadásokat okozhatnak. A gallyazási munkákkal kapcsolatban az E.ON Zrt. tájékoztatója Velence Város hivatalos honlapján, a www.velence.hu oldalon található.

A munkák során eltávolított ágakat, gallyakat a megbízott vállalkozás szakemberei az érintett ingatlanok előtt helyezik el, elszállításuk későbbi időpontban történik.

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét arra, hogy kizárólag a villamos hálózat biztonsági övezetéből eltávolított növényi részek elszállítása történik meg, az azon felül elhelyezett növényi hulladékot a lerakás helyszínén hagyják a szakemberek.

A lakosság szíves együttműködését, türelmét és megértését ezúton is köszönjük!

 

                                                                                                            Velence Város Önkormányzata


A karácsonyi fenyőfákkal kapcsolatos lakossági tájékoztatás

Velence Város Önkormányzata lehetőséget biztosít a velencei lakosoknak arra, hogy a feleslegessé vált karácsonyi fenyőfákat a Velencei Polgármesteri Hivatal (2481 Velence, Tópart utca 26.) belső gazdasági udvarán, az erre a célra megjelölt konténerben összegyűjti, azokat térítésmentesen elszállítja. Bővebben...


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS

Velence Város Önkormányzata lehetőséget biztosít a velencei lakosoknak arra, hogy a feleslegessé vált karácsonyi fenyőfákat a Velencei Polgármesteri Hivatal (2481 Velence, Tópart utca 26.) belső gazdasági udvarán, az erre a célra megjelölt konténerben összegyűjti, azokat térítésmentesen elszállítja.

A karácsonyi fenyőfákat az alábbi időpontban lehet a konténerbe helyezni:

 

2018. január 9. napja és 2018. január 19. napja között,

hétfőtől csütörtökig          8:00 órától 16:00 óráig,

pénteki napokon               8:00 órától 17:00 óráig.


Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét arra, hogy a meghirdetett elszállítás keretében kizárólag a feleslegessé vált karácsonyi fenyőfák összegyűjtése és elszállítása történik, azon felül további növényi zöldhulladékot a konténerben elhelyezni TILOS!

A lakosság szíves együttműködését ezúton köszönjük!

Kérem, éljenek a lehetőséggel!

                                                                                                  Koszti András
                                                                                                   polgármester


TÁJÉKOZTATÁS Velence Város Településképi Arculati Kézikönyvéről és a településkép védelméről szóló önkormányzati rendeletről

  

 


TÁJÉKOZTATÁS

Velence Város Településképi Arculati Kézikönyvéről

és a településkép védelméről szóló önkormányzati rendeletről

Tájékoztatjuk az érintett partnereket, hogy Velence Város Önkormányzata a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012 (XI. 8.) Korm. rendelet, valamint a Velence Város Önkormányzat Képviselő-testületének a partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 7/2017. (IV. 24.) önkormányzati rendelete szerint lefolytatott eljárásban elkészítette és  Velence Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2017. december 21. napján megtartott ülésén elfogadta Velence Város Településképi Arculati Kézikönyvét és megalkotta Velence Város Önkormányzat Képviselő-testületének a településkép védelméről szóló 25/2017. (XII. 22.) önkormányzati rendeletét.

A Településképi Arculati Kézikönyv (TAK) a lakosság és a döntéshozók tájékoztatását segítő, szemléletformáló kiadvány. Célja, hogy lényegretörően, mindenki számára érthető módon mutassa be a város építészeti arculatát meghatározó jellemzőit, épített és természeti értékeit, valamint a velenceiek közös lakókörnyezetének minőségi alakításával kapcsolatos elvárásait, javaslatait. Az elkészült kiadvány közérthető formában, jó példák bemutatásával segítséget nyújt az építtetők és építészek számára is annak érdekében, hogy esztétikus otthonok és épületek alakulhassanak ki.

A TAK alapján elkészült településkép védelmi rendelet állapítja meg többek között a helyi építészeti örökség területi és egyedi védelmét, illetve a védelem megszüntetését, a településszerkezet, településkarakter, tájképi elem és egyéb helyi adottság alapján a településképi szempontból meghatározó területeket, a területi és egyedi építészeti településképi követelményeket. A rendelet meghatározza továbbá a reklámok, reklámhordozók, cégérek és egyéb műszaki berendezések elhelyezésére és alkalmazására, illetve tilalmára vonatkozó településképi követelményeket is.

A TAK és a településkép védelmi rendelet a partnerek és a szakmai szervezetek véleményének kikérésével, települési főépítész közreműködésével készült. A rendeletet 2018. január 1. napjától kell alkalmazni.

Velence Város Településképi Arculati Kézikönyve és Velence Város Önkormányzat Képviselő-testületének a településkép védelméről szóló 25/2017. (XII. 22.) önkormányzati rendelete megtekinthető nyomtatott formában a Velencei Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési és Városfejlesztési Osztályán ügyfélfogadási időben, valamint Velence Város hivatalos honlapján (http://www.velence.hu/Dokumentumtar/Telepulesrendezes).


Tájékoztató a Velence Korzó emeletének beépítésével kapcsolatban

Az elmúlt hetekben közérdeklődést váltott ki a Velence Korzó emeletén tervezett beépítés. Az első fokú építésügyi hatóságként eljáró Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatalának Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatala - ma kézbesített - határozatában ELUTASÍTOTTA az üzemeltető Gomi Kft első fokú építési engedély iránti kérelmét.
 
Koszti András
polgármester

TÁJÉKOZTATÓ
 
A Velence Korzó emeletének beépítésével kapcsolatban.
 
Az elmúlt hetekben közérdeklődést váltott ki a Velence Korzó emeletén tervezett beépítés. Az első fokú építésügyi hatóságként eljáró Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatalának Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatala - ma kézbesített - határozatában ELUTASÍTOTTA az üzemeltető Gomi Kft első fokú építési engedély iránti kérelmét.
 
Koszti András
polgármester

MÁV vágányzári információk

2018. január 6-tól 2018. január 7-ig és 2018. január 13-tól 2018. január 14-ig Kelenföld – Tárnok állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

HIRDETMÉNY ITT


képviselő-testületi ülés

Meghívó Velence Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. december. 21. napján (csütörtök) 14.00 órakor megtartásra kerülő soron kívüli nyilvános ülésére.

[A meghívó ide kattintva érhető el]


Meghívó Velence Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. december. 21. napján (csütörtök) 14.00 órakor megtartásra kerülő soron kívüli nyilvános ülésére.

[A meghívó ide kattintva érhető el]


"Velence-Tó Kapuja" üzemeltetési szerződés

Az üzemeltetési szerződés ide kattintva érhető el.


Az üzemeltetési szerződés az ikonra kattintva érhető el: 


VELENCE SUKORÓ NADAP KÁPOLNÁSNYÉK PÁZMÁND KARÁCSONYI GYERMEKORVOSI RENDELÉS HELYETTESÍTÉS

 

  


VELENCE SUKORÓ NADAP KÁPOLNÁSNYÉK PÁZMÁND  GYERMEKORVOSI RENDELÉS!

HELYETTESÍTÉS   2017.12.21.től – 2018.01.02.ig

Dr.OSZVALD ÉVA

Mobil:20/9565551                                             

                

CSÜTÖRTÖK:        Velence Balatoni u.65 Tan.ad. elmarad                      

                               10.00  – 12.00     VELENCE   Balatoni u.65.rendelés

                               SUKORÓN  ÉS     NADAPON A RENDELÉS ELMARAD !

                               15.00  –  16.00       Kápolnásnyék rendelés

 

 

PÉNTEK:       8.00   -   9.00       Kápolnásnyék  rendelés 

                      10.00   - 11.00       VELENCE Balatoni u.65 rendelés

                      12.00  -  12.30       Pázmánd Rendelés                          

      

2017.12.23.án reggel 7 órától  2017.12.27.én reggel 7 óráig központi ügyelet látja el a betegeket Velence Balatoni u.65 sz alatt

Tel:311-104

2017.12.27.től-2017.12.29.ig  Helyettesit: Dr. Szalai Lídia

Mobil:30/4211782   

 

SZERDA          9.00  - 10.00      Kápolnásnyék rendelés                            

                        Pázmándon tan.adás és rendelés elmarad

                       10.30 - 11.30    VELENCE Balatoni u.65 rendelés

 

CSüTÖRTÖK:      Velence Balatoni u.65 Tan.ad.  elmarad 

                             9.00  – 10.00      Kápolnásnyék rendelés

                             10.30  – 11.30     VELENCE   Balatoni u.65.rendelés

                             Pázmándon a rendelés elmarad

                             SUKORÓN  ÉS     NADAPON A RENDELÉS ELMARAD !

                    

PÉNTEK:        9.00   -  10.00       Kápolnásnyék  rendelés 

                       10.30   -  11.30       VELENCE Balatoni u.65 rendelés

    Pázmándon a  rendelés elmarad

 

2017.12.30.án reggel 7 órától 2018.01.02.án reggel 7 óráig  központi ügyelet látja el a betegeket  Velence Balatoni u. 65 sz alatt.Tel:311.104

                   

 2018.01.02. án kedden  helyettesít Dr.OSZVALD ÉVA

 Mobil:20/9565551

  

                                               

KEDD:            8.15  –  9.30     Sukoró 

                      10.00  - 10.45     Nadap 

                      12.00 –  14.00     VELENCE Balatoni u.65  rendelés

                      Kápolnásnyéken a  Tan.adás elmarad

                      15.00  –  16.00     Kápolnásnyék  Rendelés

 

Mindenkinek áldott békés karácsonyi ünnepeket és egészséges boldog új évet kívánnak a gyermekorvosi rendelő dolgozói.

 

 


Nyilatkozat a Velence Korzóval kapcsolatban

Koszti András polgármester nyilatkozata ITT OLVASHATÓSELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS id, Object_Name, fromdate, Object_Description, Object_Short_Description, Object_List_Image_Small, Object_List_Image, Object_Map_Lat, Object_Map_Long, case when fromdate >= CURDATE() then 0 else 100000 end + ABS(TO_DAYS(fromdate)-TO_DAYS(CURDATE())) AS sorrend FROM Object WHERE TO_DAYS(fromdate)-TO_DAYS(CURDATE()) < 60 and Object_Site_id = 1 AND Object.Object_Status = 1 AND Main_Category_id = 91 AND Object_IsShowdate = 1 AND (todate >= CURDATE()) ORDER BY Object_Created DESC, id DESC LIMIT 0, 15

Velencei Karnevál

Velencei Karnevál 2018.02.10


Velencei karnevál 2018.02.10

KÖZÉPKORI PIACTÉR A VELENCE KORZÓN 


Házigazda a székesfehérvári Szabad Színház és a Sub Rosa régizene együttes


Műsorvezető: Rákóczi Ferenc

Az úr 2018. évének második havában, annak tízedik napján, napkeltétől napnyugtáig tartó farsangi mulatsággal örvendezzünk ismét a tavasz közeledtére! 
Alkonyat után a parti homok lankás buckái között, a Velencei-tó pompás partján immár hagyományosan, ünnepélyes keretek között égettessék el a Télboszorka, melynek teste a nap folyamán általunk legyen teleaggatva minden, az úr 2017. évében elszenvedett búval és bánattal! 

És íme a program:
Délelőtti és egész napos programok 10:00 – 18:00 
Arcfestés, reneszánsz alkotó kuckó, középkori játékok 
Középkori piactér, életképek
Kézműves kirakodóvásár
Reneszánsz táncház
Délutáni programok:
13:40 Karneváli felvonulás gyülekező és INGYENES forró teával melegítés a Zöldliget Általános Iskolánál 
14:15 Jelmezes farsangi felvonulás a Zöldliget Általános Iskolától a Velence Korzóra gólyalábasokkal, síppal, dobbal 
15:30 Gólyalábasok a piactéren 
16:30 Reneszánsz divatbemutató 
17:00 Reneszánsz táncház 
17:30 Zsonglőr kabaré 
18:00 A Wertheim család cirkuszi artista bemutatója 
18:30 Reneszánsz táncház Mátyás királlyal és Beatrix királynéval 
19:00 Télboszorka égetés 
19:30 Tűzfészek Társulat Akrobatikus tűzzsonglőr show

A nap folyamán, a piactéren, közös fotót készíthetsz Mátyás királlyal és Beatrix királynéval! 


A rendezvény ingyenesen látogatható!
A programváltozás jogát fenntartjuk!


Halász- kastély

Országos jelentőségű kiállítás nyílt a kápolnásnyéki Halász-kastélyban


Országos jelentőségű kiállítás nyílt a kápolnásnyéki Halász-kastélyban

Egy család három iskolateremtő művész címmel nyílt kiállítás Kápolnásnyéken. Ferenczy Károly (1862–1917) a századelő magyarországi festészetének kiemelkedően fontos mestere volt. Lánya, Ferenczy Noémi (1890–1957) a gobelinművészet legnagyobb hazai alakjaként, fia, Ferenczy Béni (1890–1967) a modern magyar szobrászat nagy hatású megújítójaként került be a művészet történetébe. A művészdinasztia három tagjának műveiből válogatott kiállítás májusban nyílt meg a kápolnásnyéki Halász-kastélyban. A tárlat a 19. század végétől az 1950-es évekig terjedően több történelmi korszakon ível át. A két generációhoz tartozó alkotók még a küzdelmesebb időszakokban is mindvégig hűek maradtak művészetük alappilléréhez, a munka iránti tisztelethez, alázathoz és elkötelezettséghez. A kápolnásnyéki Halász-kastélyban látható művek a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum gyűjteményének féltve őrzött darabjai. A tárlat 2018. március 31-ig látogatható.

Ugyancsak most nyílt a kastély történetét bemutató állandó kiállítás a kastély kívülről kupolával díszített toronyszobájában. A tárlat alapját, az épületet valaha díszítő bútordarabok adják. A kastély történetét Bányai Balázs, a Szent István Király Múzeum történésze kutatja évek óta, ő a kamarakiállítás kurátora is. A látogató az eredeti tárgyak, korabeli fotók és dokumentumok segítségével megismerheti a kastély és a benne valaha élők történetét.


761
17

Üdvözlő szöveg

Tisztelt Látogatónk! Üdvözöljük Velence
Városának megújult honlapján!
 

Aktuális projekt leírás

Tájékoztató a kerékpárút építés beruházásról.

Partner oldalak

Velence Turizmusáért TDM Egyesület honlapja

 

Velence Turizmusáért TDM Egyesület honlapja

 

Velence Resort & Spa honlapja

Velence Korzó honlapja

Esztrád Víziszínház Velence honlapja

Magyar Államkincstár honlapja

Magyar Élelmiszerbank Egyesület honlapja

 

1
2
3
...
51
Velence spinner