Ez az oldal a felhasználói élmény és a használhatóság növelése érdekében sütiket használ.
Elfogadom
Bővebben

A parkolással kapcsolatos ügyintézés időpontjai

TÁJÉKOZTATÓ

A Velence Városgazdálkodási Kft tájékoztatja az érintetteket, hogy a parkolással kapcsolatos ügyintézés időpontja módosult: Hétfői és szerdai napokon 08.00-12.00 óráig várják a Tisztelt Ügyfeleket a Cseppházban (2481 Velence, Halász u. 37.)


TÁJÉKOZTATÓ

A Velence Városgazdálkodási Kft tájékoztatja az érintetteket, hogy a parkolással kapcsolatos ügyintézés időpontja módosult: Hétfői és szerdai napokon 08.00-12.00 óráig várják a Tisztelt Ügyfeleket a Cseppházban (2481 Velence, Halász u. 37.)


Heti DRV munkálatok, átmeneti ivóvízhiány Velencén

Tájékoztatásul közöljük, hogy Velence városban 2018. április 23. – 2018. április 27. között az ivóvíz hálózat szivacsos mosatását, mechanikai tisztítását végezzük.

A munkavégzésünk következtében az ivóvízhálózaton szolgáltatott ivóvíz átmenetileg korlátozásra kerül az alábbi utcákban:

Enyedi u., Enyedi köz, Fő u., Pannónia u., Tulipán u., Templom köz, Ország út, Bethlen G. u., Esze T. u., Dobó I. u., Gábor Á. u., Bocskai u., Liget u.

BŐVEBBEN


Tájékoztatásul közöljük, hogy Velence városban 2018. április 23. – 2018. április 27. között az ivóvíz hálózat szivacsos mosatását, mechanikai tisztítását végezzük.

A munkavégzésünk következtében az ivóvízhálózaton szolgáltatott ivóvíz átmenetileg korlátozásra kerül az alábbi utcákban:

Enyedi u., Enyedi köz, Fő u., Pannónia u., Tulipán u., Templom köz, Ország út, Bethlen G. u., Esze T. u., Dobó I. u., Gábor Á. u., Bocskai u., Liget u.

A napi munkavégzések pontos helyszíneiről, a DRV INFO vonalon tájékozódhat! Az érintett területen az ivóvízellátást tartályos ivóvízszállítással biztosítjuk.

A tartályos ivóvíz igényét a DRV INFO vonalon kérjük bejelenteni!

TÁJÉKOZTATÁSUL KÖZÖLJÜK TOVÁBBÁ, hogy Velence, Gárdony, Agárd településeken 2018. április 23. – 2018. április 27. között az ivóvízhálózaton tolózárak cseréjét végezzük.

A munkavégzésünk következtében az ivóvízhálózaton szolgáltatott ivóvíz átmenetileg korlátozásra kerül. A napi munkavégzések pontos helyszíneiről, a DRV INFO vonalon tájékozódhat! Az érintett területen az ivóvízellátást tartályos ivóvízszállítással biztosítjuk. A tartályos ivóvíz igényét a DRV INFO vonalon kérjük bejelenteni!

A munkavégzésünk alkalmával az ivóvízhálózaton szolgáltatott víz vízzavarosodás következtében átmenetileg opálossá válhat, esetenként sötétebb fekete víz tapasztalható a vezetékben kicsapódott, felkeveredett vas-mangán tartalom következtében. A szolgáltatott ivóvíz egyéb paramétereiben semminemű változás nem következik be, továbbra is a szabványoknak megfelelő.

A DRV Zrt. kiemelten kezeli a szolgáltatott ivóvíz minőségét, amelynek fenntartásához az ivóvíz szerelvények karbantartása, cseréje, a vezetékek mosatása, fertőtlenítése is hozzájárul. Az ezzel járó esetleges kényelmetlenségekért kérjük szíves megértésüket, amelyet ezúton is tisztelettel köszönünk.

További információ a Hibafelvevő szolgálatnál kérhető a DRV INFO Vonalon, a 06 80 240 240-es telefonszám 1-es menüpontjának hívásával.

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Velence, 2018. április 18.

                                                             Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.


Képviselő-testületi ülés

Meghívó Velence Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. április. 26. napján (csütörtök) 15.00 órakor megtartásra kerülő soros nyilvános ülésére.

BŐVEBBEN


Meghívó Velence Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. április. 26. napján (csütörtök) 15.00 órakor megtartásra kerülő soros nyilvános ülésére.

A MEGHÍVÓ ide kattintva érhető el


Tanulmányi ösztöndíj pályázat

EFOP-1.5.2-16-2017-00017                       

Velence Város Önkormányzata és a Velencei-tavi Terület- és Településfejlesztési Nonprofit Kft tanulmányi ösztöndíj-pályázatot hirdet az EFOP-1.5.2-16-2017-00017 azonosítószámú, „Humán szolgáltatások komplex fejlesztése a Velencei-tó térségében” című projekt keretében. A projekt 2018. és 2019. során ifjúsági, sport, egészségmegőrző, foglakoztatási, önkéntes és közösségfejlesztő programok, tevékenységek összetett rendszerével támogatja a Velencei-tó térségének fejlődését, kiemelt figyelmet fordítva a fiatalok aktív bevonására. Az ösztöndíj-pályázat célja a fiatalok motiválása a Velencei-tó térsége és településük közösségi életében való részvételre, illetve ötleteik, látásmódjuk becsatornázása a térség jövőjének kialakításába. Mindezen keresztül a cél térségben maradásuk illetve visszatérésük erősítése. Bővebben..                                                


Az ikonra kattintva letölthető 'word' formátumban az ösztöndíj pályázat: 

 

EFOP-1.5.2-16-2017-00017                                                                           

 

Tanulmányi ösztöndíj pályázat

közép-és felsőfokú oktatásban résztvevő tanulók részére

 

 1. A tanulmányi ösztöndíj pályázat keretei

Velence Város Önkormányzata és a Velencei-tavi Terület- és Településfejlesztési Nonprofit Kft tanulmányi ösztöndíj-pályázatot hirdet az EFOP-1.5.2-16-2017-00017 azonosítószámú, „Humán szolgáltatások komplex fejlesztése a Velencei-tó térségében” című projekt keretében. A projekt 2018. és 2019. során ifjúsági, sport, egészségmegőrző, foglakoztatási, önkéntes és közösségfejlesztő programok, tevékenységek összetett rendszerével támogatja a Velencei-tó térségének fejlődését, kiemelt figyelmet fordítva a fiatalok aktív bevonására. Az ösztöndíj-pályázat célja a fiatalok motiválása a Velencei-tó térsége és településük közösségi életében való részvételre, illetve ötleteik, látásmódjuk becsatornázása a térség jövőjének kialakításába. Mindezen keresztül a cél térségben maradásuk illetve visszatérésük erősítése.

 

 1. Az alábbi feltételek együttes teljesülése esetén pályázatot nyújthatnak be azok a tanulók, akik:
 • Velence településen rendelkeznek állandó vagy ideiglenes lakcímmel;
 • magyarországi közép-vagy felsőfokú intézmény nappali, esti vagy levelező tagozatán, illetve felsőfokú szakképzésben folytatnak tanulmányokat;
 • 14. életévüket betöltötték és 30. életévüket még nem töltötték be.

 

A tanulmányi ösztöndíj a felhívás után következő pályázati űrlap és a kötelező mellékletek beadásával pályázható.

 

 1. Elnyerhető támogatás:
 • 2018-as tanévkezdéshez kötődő egyszeri 50 000 forint támogatás.
 • A támogatott tanulónak a tanulmányi ösztöndíjat 2018-ban, tanévkezdési időszakban folyósítja települési önkormányzata.

 

 1. Az űrlap és a mellékletek benyújtása az alábbi módokon lehetséges:

 

 • e-mailen az info@vttnonprofit.hu és a heinczne.edina@velence.hu címekre, vagy
 • postán a VTT Nonprofit Kft, 2481 Velence Tópart utca 26. címre, vagy
 • személyesen a Velencei Polgármesteri Hivatalban (2481 Velence, Tópart u. 26. 1. iroda) Heinczné Horváth Edina pályázati kapcsolattartónak (H-Cs: 8-16-ig, P: 8-12-ig)      

Beérkezési határidő mindhárom esetben: 2018. május 11. 12.00 óra.

 

 1. A bírálat

 

Csak a határidőn belül, az alábbi űrlapon, a kötelező mellékletekkel együtt benyújtott pályázatok kerülnek elbírálásra!A beadott pályázatok a 2. pontban jelzett feltételek teljesülése esetén érvényesek. Településenként legfeljebb 30 fő tanuló támogatható. Amennyiben ezt meghaladja az érvényes pályázók száma, az alábbi szempontok mentén születik döntés:

 • a tanuló tanulmányi teljesítménye
 • a motivációs levél tartalma.

 

            A pályázókat az űrlapon megadott e-mail-címen, vagy telefonszámon értesítjük.
 

Pályázati űrlap

 

Tanuló neve:_________________________________________

Telefonszáma: ______________________

Tanuló e-mail címe: _________________________________________________________

Tanuló lakóhelye:___________________________________________________________

Születési ideje és helye:______________________________________________________

Szülő/gondviselő neve: ______________________________________

Telefonszáma:__________________

Oktatási intézményének neve és címe: _________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

Évfolyam:___________ 

Szak: _____________________________________________________

A tanulmányok várható befejezése:_______________ év_______________hónap

 

A pályázó tanulmányaira vonatkozó kérdések:

Legutóbbi lezárt félévének tanulmányi eredménye:___________________________

(az iskolai bizonyítvány, ellenőrző, vagy index szerinti tantárgyak osztályzatainak

tanulmányi átlaga)

Rendelkezik nyelvvizsgával:                                                                        igen                 nem

Nyelv:________________________

Szint/fok:______________________

Nyelvvizsga megszerzésének éve: ___________

 

 

Motivációs levél

            Kérem, írjon arról, milyen tervei vannak a Velencei-tó térségében és saját településén! Térjen ki a térség előnyeire, hátrányaira; írjon arról, milyen ötletei lennének a térség fejlődésére; írja le, jelenleg milyen közösségi tevékenységekben vett/vesz részt! Legyen konkrét, eredeti, sajátos!

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tudomásul veszem, hogy a hiányosan kitöltött pályázati adatlap, és a szükséges igazolások hiánya a pályázatból való automatikus kizárásomat jelenti.

Kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek.

Dátum: .................…………….

_____________________________            

            tanuló aláírása                                      _______________________________________

                                                                              kiskorú esetén törvényes képviselő aláírása

Csatolandó mellékletek

 

 • A pályázó tanuló iskolalátogatási igazolása.
 • Iskolai bizonyítvány, ellenőrző, index fénymásolata legutóbbi lezárt félévének látható osztályzataival.
 • Lakcímkártya fénymásolata.

 

 

 

 


Álláshirdetés

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Velencei Polgármesteri Hivatal

a „Közszolgálati tisztviselőkről szóló” 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet

a Velencei Polgármesteri Hivatal

Városüzemeltetési és városfejlesztési osztályára városüzemeltetési és városfejlesztési osztályvezetői munkakör betöltésére.


PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A Velencei Polgármesteri Hivatal

a „Közszolgálati tisztviselőkről szóló” 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet

a Velencei Polgármesteri Hivatal

 Városüzemeltetési és városfejlesztési osztályára városüzemeltetési és városfejlesztési osztályvezetői munkakör betöltésére.

A közszolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege: teljes munkaidő

A vezetői megbízás időtartama: a vezetői megbízás határozatlan időre szól

A munkavégzés helye: 2481 Velence, Tópart u. 26.

A közszolgálati tisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III.7.) Korm. rendelet alapján a munkakör betöltője által ellátandó feladatkörök: 1. számú melléklet 32/I. Település-, terület- és vidékfejlesztési, település-üzemeltetési feladatkör

Ellátandó feladatok:

 • Napi szinten irányítja és ellenőrzi a szervezeti egységébe tartozó köztisztviselőket,
 • Részt vesz az önkormányzati közbeszerzési pályázatok kiírásában és lebonyolításában,
 • Végrehajtja a költségvetésben jóváhagyott feladatokat,
 • Koordinálja az önkormányzati beruházások és a szervezeti egységhez tartozó pályázatok lebonyolítását,
 • Előterjesztéseket készít, részt vesz a bizottsági és a testületi üléseken,
 • Adatszolgáltatásokat, jelentéseket készít.

 

A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:

Település-, terület- és vidékfejlesztési, település-üzemeltetési feladatkör

Az irányítása alá tartozó személyek száma: 3

Jogállás, illetmény és juttatások:

A jogállásra, az illetmény megállapítására és a juttatásokra a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény, valamint a Velencei Polgármesteri Hivatal Közszolgálati Szabályzata rendelkezései az irányadók.

Pályázati feltételek:

 • Magyar állampolgárság, cselekvőképesség, büntetlen előélet,
 • Főiskola: a) egyetemi szintű építészmérnöki vagy építőmérnöki szakképzettség,

b) főiskolai szintű magasépítő üzemmérnöki, építészmérnöki, építőmérnöki szakképzettség,

 • Azonos területen szerzett – legalább 1-3 év vezetői tapasztalat,
 • Azonos területen szerzett – legalább 3-5 év szakmai tapasztalat,
 • Vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatása,
 • B kategóriás jogosítvány, saját gépjármű,
 • Felhasználói szintű MS Office (irodai alkalmazások).

A pályázat elbírálásánál előnyt jelent:

 • Közigazgatási szakvizsga
 • Helyismeret

Elvárt kompetenciák:

 • precizitás, pontosság, nagy munkabírás,
 • jó szervezőkészség, kiváló elemző- és értékelő képesség,
 • magas szintű jogalkalmazói készség,
 • együttműködési készség.

A pályázat részeként benyújtandó igazolások:

 • Önéletrajz a 45/2012.(III.20.) Korm. rendelet 1. melléklete szerint,
 • A végzettséget, szakképesítést tanúsító okiratok másolatai,
 • 90 napnál nem régebbi, a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 42. § (4) bekezdés a) és b) pontjában meghatározott feltételeknek megfelelő hatósági erkölcsi bizonyítvány,
 • Nyilatkozat, hogy vállalja a vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatását,
 • Nyilatkozat, hogy a benyújtott dokumentációt a véleményezők és döntéshozók megismerhetik.

A munkakör betölthetőségének időpontja: A munkakör a pályázatok elbírálását követően azonnal betölthető.

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. május 10.

A pályázati kiírással kapcsolatban további információt Dr. Szvercsák Szilvia jegyző nyújt, a 06/30/478-2149 telefonszámon.

A pályázatok benyújtásának módja:

 • Postai úton, a Velencei Polgármesteri Hivatal címére történő megküldésével (2481 Velence, Tópart u. 26.). Kérjük a borítékon feltüntetni a munkakör megnevezését: városüzemeltetési és városfejlesztési osztályvezető.
 • Elektronikus úton Heinczné Horváth Edina humánerőforrás szakreferens részére a heinczne.edina@velence.hu e-mail címen keresztül.

A pályázati eljárás, a pályázat elbírálásának módja, rendje:

A kinevezéskor 6 hónap próbaidő kerül kikötésre. Erkölcsi bizonyítvány hiányában csatolni kell az igénylést igazoló iratot. A jelentkezésekkel kapcsolatban Velence Város Polgármesterének egyetértésével Velence Város Jegyzője dönt. Döntéshozó fenntartja magának a visszavonás, valamint a pályázati eljárás eredménytelenné nyilvánításának jogát.

A pályázat elbírálásának határideje: 2018. május 25.

A pályázati kiírás további közzétételének helye, ideje:

 

 • https://kozigallas.gov.hu                   2018. április 20.
 • Fejér Megyei Hírlap                          2018. április 23., április 27., május 4.

Tájékoztatás háziorvosi rendelés elmaradásáról

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a Velence, Balatoni út 65. szám alatti rendelőben 2018. április 20. napján (pénteken) technikai okok miatt nem lesz rendelés. Fenti napon a Velence, Fő utca 2. szám alatti I. számú Családorvosi Rendelőben tartok rendelést 8:00 – 12:00 óra között. 


 

 

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a Velence, Balatoni út 65. szám alatti rendelőben 2018. április 20. napján (pénteken) technikai okok miatt nem lesz rendelés. Fenti napon a Velence, Fő utca 2. szám alatti I. számú Családorvosi Rendelőben tartok rendelést 8:00 – 12:00 óra között.

 

                                                                           Dr. Tassy Péter

                                                                              háziorvos


Lakossági Tájékoztatás

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot arról, hogy a Velence, Tél utca, Ősz utca, Nyár utca, Tavasz utca, Szél utca, Rózsa utca, Vihar utca és Viola utcában „Mindkét irányból behajtani tilos” közlekedési jelzőtáblák kerülnek kihelyezésre, a tilalom 2018. május 1. napjától 2018. szeptember 1. napjáig lesz érvényben. Bővebben....


LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÁS

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot arról, hogy a Velence, Tél utca, Ősz utca, Nyár utca, Tavasz utca, Szél utca, Rózsa utca, Vihar utca és Viola utcában „Mindkét irányból behajtani tilos” közlekedési jelzőtáblák kerülnek kihelyezésre, a tilalom 2018. május 1. napjától 2018. szeptember 1. napjáig lesz érvényben.

A Velence, Nyár utca tekintetében a jelzőtáblák a fenti időszak alatt, kizárólag a hétvégi és munkaszüneti napokon kerülnek kihelyezésre.

A tilalmi jelzőtáblák elhelyezését a nyári időszakban megnövekedett idegenforgalmi látogatók sok esetben szabálytalan, a közúti közlekedést megnehezítő, akadályozó parkolása indokolja.

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét arra, hogy az érintett ingatlanok tulajdonosai, használói részére Velence Város Önkormányzata sorszámmal ellátott „BEHAJTÁSI ENGEDÉLY” kártyát biztosít a fenti időtartam alatt. Az ingatlanok tulajdonosai, használói a tulajdonukban lévő személygépjármű(vek) száma alapján, azzal azonos számú engedély átvételére jogosultak.

A behajtási engedély átvételére a Velencei Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési és Városfejlesztési Osztályán személyesen, lakcímkártya vagy lakóhely, tartózkodási hely bejelentésénének hiányában a tartózkodást igazoló okirat (közüzemi számla) bemutatása mellett van lehetőség.

A lakosság szíves együttműködését, türelmét és megértését ezúton köszönjük!

 

Velence, 2018. április 16.

 

                                                                  Velence Város Önkormányzata

 

A kép IDE kattintva elérhető teljes méretben.

 


Tájékoztatás

Velence Város Jegyzője tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a 2018. évi munkaszüneti napok körüli munkarend átcsoportosítás miatt az ügyfélfogadás a Velencei Polgármesteri Hivatalban az alábbiak szerint alakul:  

2018. április 20. (péntek) 8.00 – 12.00 óra

2018. április 21. (szombat) ügyfélfogadás nincs, a Velencei Polgármesteri Hivatal zárva tart.

Megértésüket köszönöm!


TÁJÉKOZTATÁS

Velence Város Jegyzője tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a 2018. évi munkaszüneti napok körüli munkarend átcsoportosítás miatt az ügyfélfogadás a Velencei Polgármesteri Hivatalban az alábbiak szerint alakul:  

2018. április 20. (péntek) 8.00 – 12.00 óra

2018. április 21. (szombat) ügyfélfogadás nincs, a Velencei Polgármesteri Hivatal zárva tart.

Megértésüket köszönöm!

 

 Dr. Szvercsák Szilvia

           jegyző


Aktuális DRV munkálatok, átmeneti ivóvízhiány Velencén

Tájékoztatásul közöljük, hogy Velence városban 2018. április 03. – 2018. április 06. között az ivóvíz hálózat szivacsos mosatását, mechanikai tisztítását végezzük.

A munkavégzésünk következtében az ivóvízhálózaton szolgáltatott ivóvíz átmenetileg korlátozásra kerül az alábbi utcákban:

Jókai M. u., VIII. u., IX. u., X. u., XI. u., XII. u., XIII., XIV. u., XV. u.,    XVI. u., Veréb u., Vörösmarty M. u., Petőfi S. u.

BŐVEBBEN


Tájékoztatásul közöljük, hogy Velence városban 2018. április 03. – 2018. április 06. között az ivóvíz hálózat szivacsos mosatását, mechanikai tisztítását végezzük.

A munkavégzésünk következtében az ivóvízhálózaton szolgáltatott ivóvíz átmenetileg korlátozásra kerül az alábbi utcákban:

Jókai M. u., VIII. u., IX. u., X. u., XI. u., XII. u., XIII., XIV. u., XV. u.,    XVI. u., Veréb u., Vörösmarty M. u., Petőfi S. u.

A napi munkavégzések pontos helyszíneiről, a DRV INFO vonalon tájékozódhat!

Az érintett területen az ivóvízellátást tartályos ivóvízszállítással biztosítjuk.

A tartályos ivóvíz igényét a DRV INFO vonalon kérjük bejelenteni!

Tájékoztatjuk továbbá, hogy Velence, Gárdony, Agárd településeken 2018. április 03. – 2018. április 06. között az ivóvíz hálózaton tolózárak cseréjét végezzük.

A munkavégzésünk következtében az ivóvízhálózaton szolgáltatott ivóvíz átmenetileg korlátozásra kerül.

A napi munkavégzések pontos helyszíneiről, a DRV INFO vonalon tájékozódhat!

Az érintett területen az ivóvízellátást tartályos ivóvízszállítással biztosítjuk.

A tartályos ivóvíz igényét a DRV INFO vonalon kérjük bejelenteni!

A munkavégzésünk alkalmával az ivóvízhálózaton szolgáltatott víz vízzavarosodás következtében átmenetileg opálossá válhat, esetenként sötétebb fekete víz tapasztalható a vezetékben kicsapódott, felkeveredett vas-mangán tartalom következtében. A szolgáltatott ivóvíz egyéb paramétereiben semminemű változás nem következik be, továbbra is a szabványoknak megfelelő.

A DRV Zrt. kiemelten kezeli a szolgáltatott ivóvíz minőségét, amelynek fenntartásához az ivóvíz szerelvények karbantartása, cseréje, a vezetékek mosatása, fertőtlenítése is hozzájárul. Az ezzel járó esetleges kényelmetlenségekért kérjük szíves megértésüket, amelyet ezúton is tisztelettel köszönünk.

További információ a Hibafelvevő szolgálatnál kérhető a DRV INFO Vonalon, a 06 80 240 240-es telefonszám 1-es menüpontjának hívásával.

Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Velence, 2018. március 28.

                                                             Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.


Legszebb konyhakertek 2018.

Legszebb konyhakertek program 2018. évben is! Bővebben..Képviselő-testületi ülés

Meghívó Velence Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. március. 29. napján (csütörtök) 15.00 órakor megtartásra kerülő soros nyilvános ülésére.


Meghívó Velence Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. március. 29. napján (csütörtök) 15.00 órakor megtartásra kerülő soros nyilvános ülésére.

[A meghívó ide kattintva érhető el]


SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS id, Object_Name, fromdate, Object_Description, Object_Short_Description, Object_List_Image_Small, Object_List_Image, Object_Map_Lat, Object_Map_Long, case when fromdate >= CURDATE() then 0 else 100000 end + ABS(TO_DAYS(fromdate)-TO_DAYS(CURDATE())) AS sorrend FROM Object WHERE TO_DAYS(fromdate)-TO_DAYS(CURDATE()) < 60 and Object_Site_id = 1 AND Object.Object_Status = 1 AND Main_Category_id = 91 AND Object_IsShowdate = 1 AND (todate >= CURDATE()) ORDER BY Object_Created DESC, id DESC LIMIT 0, 15

XVI. Velencei-tavi évadnyitó Horgász és Halászléfőző verseny

Főzőverseny, gyermek és felnőtt horgászversenyek, kézműves foglalkozás, halászlékóstolás, arcfestés, lufigajtogatás.


Főzőverseny, gyermek és felnőtt horgászversenyek, kézműves foglalkozás, halászlékóstolás, arcfestés, lufigajtogatás.

Információ és nevezés:

MOHOSZ Velencei-tavi kirendeltségen 

+22 700 012

 

+


IX. Veterán Jármű Találkozó és túra

IX. Veterán Jármű találkozó és túra Pázmándon


Részletek hamarosan!


Magyarország 12 órás Ultrafutó Bajnoksága - 2018

Magyarország 2018.évi 12 órás ultrafutó bajnoksága a Velencei Vizi Vár területén


 

Szervező: IRONTEAM Szabadidő és Tömegsport Egyesület

Időpont: 2018.június 09-10. 20:00 – 08:00          ÉJSZAKAI ULTRA

Helyszín: Velence, Enyedi u. (Velence Vízi Vár)

Fő versenyszám: Magyarország 2018.évi 12 órás ultrafutó bajnoksága

Betétszám:  6 órás és 12 órás nyílt futamok (egyéni, páros, váltó)

A verseny az OptiVita Ultrafutó Kupa második állomása.

A verseny az Ultrafutók Nemzetközi Szövetségének (IAU) Bronz címkéjével rendelkezik.

Program:

18:30 - Rajtcsomagok és chipek felvétele

19:30 - Bemelegítési lehetőség, a rendezvény és a pálya bemutatása

20:00 - RAJT!

02:00 - 6 órás futam vége

03:00 - Eredményhirdetés a 6 órás futam számára

08:00 - 12 órás futam vége

08:30 - Meleg reggeli

09:00 – Eredményhirdetés a 12 órás futam számára

A versenyzők és kísérőik ingyenes strandelépőt kapnak mind a két napra.

Útvonal: Az útvonal a Velencei Vízi Várban, forgalomtól elzárt területen kerül megrendezésre. Az útvonal 70 %-ban térkövön ,30 %-ban pedig döngölt murvás úton halad a strand területén belül. A verseny körverseny, egy kör 1052 m. A pályán részben van közvilágítás, fejlámpa kötelező!

Időmérés: A körök számát chipes rendszerrel mérjük.

Nevezési díjak és feltételek:

A 12 órás Magyar Bajnokság egységes nevezési díja: 7.000 Ft. A nevezés határideje: 2018. június 4. 12:00.

A Magyar Bajnokságon csak a Magyar Atlétikai Szövetség érvényes versenyengedélyével rendelkező versenyzők indulhatnak.

Nevezés a nyílt futamokra:

 

T-60:        2018.04.19-ig a versenyző regisztrál az Ironteam weboldalán, és ugyaneddig a nevezési díj is beérkezik az egyesület bankszámlájára.

T-30:        2018.05.09-ig a versenyző regisztrál az Ironteam weboldalán, és ugyaneddig a nevezési díj is beérkezik az egyesület bankszámlájára.

T-15:        2018.05.25-ig a versenyző regisztrál az Ironteam SE weboldalán, és ugyaneddig a nevezési díj is beérkezik az egyesület bankszámlájára. Internetes előnevezés zárása!

T0:          helyszíni nevezés

Nevezési díjat az adott verseny előtt legalább 30 nappal történő lemondás esetén áll módunkban visszafizetni.

 

A nevezési díjat az alábbi bankszámlára kérjük utalni: Ironteam SE, Budapest Bank 10102440-09867200-01003006 (a közlemény rovatban kérjük megadni a versenyző nevét és a futamot, amelyben indulni szeretne!)

 

A nevezési díj tartalma egyéni versenyzők 2018. május 25-ig történő befizetése esetén:

- chipes időmérés

- frissítés

- orvosi biztosítás

- egyszeri meleg étkezés

- verseny póló

- ingyenesen letölthető versenyfotók

- oklevél minden teljesítőnek

- helyezetteknek érem

 

 

Díjazás:    Az egyes futamok abszolút első három helyezettjei érmet kapnak.

 

Versenyzői nyilatkozat

A versenyző a nevezési díj befizetésével egyidejűleg vállalja, hogy:

 • - fizikai és egészségügyi szempontból felkészült, eltitkolt sérülése, betegsége nincs;
 • - a rendezvény szabályzatát ismeri és elfogadja;
 • - az általa esetlegesen okozott károkért felelősséget vállal;
 • - a versenyen saját felelősségére vesz részt.

Wave Cafe Majális

12-20óráig grillezéssel bográcsolással várnak mindenkit a tóparton! 


12-20óráig grillezéssel bográcsolással várnak mindenkit a tóparton!

 


Hősök napja

A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely emlékpontjaihoz tartozó Doni Kápolna rendszeres helyszíne a megemlékezéseknek.


A Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely emlékpontjaihoz tartozó Doni Kápolna rendszeres helyszíne a megemlékezéseknek.

A Hősök Napjához kapcsolódóan hagyományosan Püspöki szentmise során emlékezünk katonáink hősies helytállásáról. Emlékezzünk együtt!

További információ a kempp.hu oldalon!


Rusztikus Esküvői Nyílt Nap a Szerelemvölgyben

Korlátozott számban - előzetes asztalfoglalással, kóstoló jegy megváltásával - megízlelhetitek a kemencés esküvői menünket.

                                                               Bálinték


Rusztikus Esküvői Nyílt Nap

Rusztikus Esküvői Nyílt Nap a Szerelemvölgyben 2018. május 26. 11.00 – 16.00 Páratlan szépségű természeti környezetben, a Velencei-tó leheletnyi közelségében, - Pázmándon a Szerelemvölgyben - ünnepi díszbe öltöztetett rusztikus miliőbe a Bálint Borárium esküvői nyílt napjára invitáljuk a házasulandókat.


Páratlan szépségű természeti környezetben, a Velencei-tó leheletnyi közelségében, - Pázmándon a Szerelemvölgyben - ünnepi díszbe öltöztetett rusztikus miliőbe a Bálint Borárium esküvői nyílt napjára invitáljuk a házasulandókat.

 

További részletek: facebook.com/balintborarium /Tel: +36 20 274 2066/

 

Látogassatok el hozzánk és tapasztaljátok meg a varázslatos vidéki atmoszférát, amit az évszázados múltú jezsuita dézsmapince és a mesésen romantikus környezet a magával ragadó panorámával nyújt a hozzánk betérők számára.
A program keretében - az előre bejelentkezett - vendégeinknek bemutatjuk az esküvő helyszínéül szolgáló lehetőségeket, veterán kabrió autóval fotózási helyszíneket javaslunk.
Találkozhattok azon partnereinkkel, akiket szívesen ajánlunk számotokra – dekoráció, virág, fotós, esküvői autó, DJ …..- , hogy valóban emlékezetes legyen a NAGY NAP! 
Korlátozott számban - előzetes asztalfoglalással, kóstoló jegy megváltásával - megízlelhetitek a kemencés esküvői menünket.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, így várjuk jelentkezéseteket az info@balintborarium.hu címen.

Várunk szeretettel Benneteket,
Bálinték


Családi nap az Eseményközpontban!

Családi nap az Eseményközpontban!

Május 20-án az Eseményközpont megnyitja kapuit kicsik és nagyok előtt. 
Az egész napos esemény több helyszínen tartogat izgalmas programokat minden korosztály számára.A közel 450nm-es EXPO csarnokban 4 különböző ugrálóvár várja az izgő-mozgó gyerekeket, aki pedig elfárad, az pihenésképpen versenyre hívhatja barátait, szüleit az Xbox Parkban. 

Kipróbálhatjátok milyen gólyalábon az élet, hogyan veszitek az akadályokat zsiráf, krokodil és tigris talpakon, de ügyességi fajátékaink között találkozhattok még óriás jengával és marokkóval is.
Szép idő esetén szabadtéri versenyek várják a bátor jelentkezőket. Lesz zsákban futás, kötélhúzás, kincskeresés!

Animátoraink pedig 9-18 óra között csillámtetoválással, arcfestéssel készülnek a szépülni vágyóknak.

Baba-mama terem

A kisgyermekes családok számára is érdekes programokkal készülünk. Szőnyegezett, kényelmesen berendezett termünkben baba játékok és kisgyermekeknek szóló foglalkozások várják őket. Délelőtt Aprócska Néptánc, délután pedig Szitakötő fejlesztő jógás foglalkozás keretein belül szerezhet élményeket a család. 

A gyermekvállalás kapcsán számos kérdés merül fel a szülőkben. Íme néhány téma, amelyben segítséget kaphattok a Baba-mama teremben.
• Pápainé Csehák Andrea: Játék-Tánc-Élmény, avagy miért pont a néptánc?
• Szlifka Tünde és Szonda Györgyi. Hogyan segíthet neked a dúla a várandósság a szülés ideje alatt?

Az előadások részletes tartalmával az esemény falán találkozhattok!

Az előtérben Rióka, hordozási tanácsadó várja az érdeklődő anyukákat és apukákat. Segítségével megtalálhatjátok a számotokra legmegfelelőbb hordozási eszközt.
Rióka ezen felül mosható pelenka bemutatóval is készül, ahol megismerhetitek a módszer csínját-bínját.

A rendezvény ideje alatt jótékonysági tombolákat vásárolhattok a Velencei-Tó környéki Nagycsaládosokért és Rászoruló Családokért Alapítvány standjánál, amelyek kihúzására a program végén kerül majd sor!

Jegyárak:
0-2 éves korig: Ingyenes
2 éves kor felett: 2000 Ft*
Kísérő jegy: 500 Ft
Családi belépő 2 felnőtt, 2 gyerek 4300Ft
Baba-mama programok 1000Ft
*Minden gyermek belépő mellé 1 db frissítő limonádé jár a büfében.


Pázmándi Ízes Ínyes Ünnep és Vásár

Pázmándi Ízes-Ínyes Ünnep és Vásár – 2018. május 12-13. – Bálint Borárium,

Töltődjünk fel együtt a Szerelemvölgyben!
                                                                  Bálinték


GASZTROmantika a Szerelemvölgyben 2018. május 12- 13. Egy rendezvény ahol megnyílik Nagyi kamrája, ahol a pincékben, spájzokban tartott csemegék titkai feltárulnak, ahol a kézműves mesterek saját maguk által készített portékáikat kínálják.

A látogatók egy-egy ízletes bort kóstolgatva gyönyörködhetnek a csodás panorámában, jól megtöltött szerelemvölgyi kosárral elkalandozhatnak a szőlődombokon, megkereshetnek egy-egy pihenésre termett lankát.

  A május 12-13 án - immár hetedik alkalommal megrendezésre kerülő – Ízes - Ínyes Ünnep és Vásár helyszíne Pázmánd, Szerelemvölgyben elhelyezkedő Bálint Borárium és környezete. Kiaknázatlan és a nagyközönség számára részben felfedezetlen területre téved, aki az M7-es autópályáról Budapest felől a 40 –es km-nél lehajt és Pázmánd felé veszi az irányt. Aki egy kis mártózással kezdené vagy fejezné be a nálunk tett látogatást annak a településtől 5 kilométerre a nagy múlttal bíró Velencei - tó jelenthet hangulatváltást.

  Az esemény két pillére, az ízek harmóniája és a természet sugallta hangulatok, melynek eredménye a pázmándi GASZTROmantika, amibe bárki beleszippanthat, aki ezen a hétvégén ellátogat a Szerelemvölgybe.
Az évszázadokon át rangos bortermelői hagyományokkal rendelkező terület reneszánszát éli. Ezen a hétvégén azonban nem csak a helyi gyümölcsök nemes nedűit kóstolhatják meg a hozzánk ellátogatók , mert hoztunk a rendezvényre az Óperencián túlról, 7 ha alatti szőlőterülettel bíró, ámde remek kézműves borokat készítő borászok palackba zárt kincseit az ország különböző borvidékeiről.
Eddig a fatüzelésű tűzhelyen és annak sütőjében készített ÍNYENCSÉGEK miatt tértek be hozzánk látogatóink, az idei évtől a SPARHELTES panoráma teraszunkon a szabadba, csodálatos látképben gyönyörködve grill különlegességekkel is várjuk a nálunk csipegetni vagy lakmározni vágyókat.
És mint az egy rendes ünnepen és vásáron illik,megannyi KÉZMŰVES kínálja majd egyedi portékáit, úgy mint sajtot, szörpöt, lekvárt, mézet, zöldséget, fűszereket, szappant, krémet, gyertyát ......
……..és a kicsi pulyákat is sok-sok játék, kaland és móka várja…
Szeretnénk ha minél többen részesévé válnának a pázmándi GASZTROmantikának!
Pázmánd Tel: +36 20 274 20 66,
www.balintborarium.hu, facebook.com/balintborarium


II. NYÁRI ROLLINGFEST ”a közös gurulás élménye”

II. NYÁRI ROLLINGFEST ”a közös gurulás élménye”


II. NYÁRI ROLLINGFEST ”a közös gurulás élménye”

Központi helyszín: Gárdony, Tóparty Rendezvénystrand

2018. június 22., péntek

– 15.00 óra kerekes kiállítás (múlt-jelen-jövő) és találkozó
– RF színpad zenei programok, élő koncertek
– 20.00 óra ROLLING at NIGHT – éjszakai forgatag
– éjfél körül kisebb tűzijátékkal zárjuk a napot

2018. június 23., szombat

– 10.00 – OFF ROAD túra terepen gurulóknak (A környék lankáin)
– 15.00 – Kerekes kiállítás (múlt-jelen-jövő)
– BMX bemutató, workshop
– TRIÁL bemutató
– RF zenei programok
– Kerekes találkozók
– Roller, görkori, gördeszka, egykerekű, … barangolás a környező kerékpáros utakon
– Élő képek
– Mannequin challenge (“lefagyasztás”)
– Esti élő koncertek

2018. június 24., vasárnap

– 10.00 családi nap családi váltók, futó bringa túra kicsiknek, nagyoknak)
– Kerekes kiállítás )múlt-jelen-jövő)
– Különleges guruló sporteszközök találkozója
– Baleset megelőzési program
– RF színpadon zenei programok, interjúk
– Érdekes kiegészítő játéklehetőségek RF résztvevőknek
– Zárás kb. 15.00 órakor

Programjainkat lehetőségeink szerint folyamatosan bővítjük, színesítjük egészen június közepéig.

Részleteket weboldalunkon találhattok.
http://www.rollingfest.com/ii-nyari-rollingfest/

A részvételi lehetőségekről itt olvashattok:
http://www.rollingfest.com/informaciok/


Többesszámban- Kiállítás

A Nagy Háború egyetlen magyar családot sem kímélt; a kiállítással ez a tudásanyag azokhoz is eljuthat, akik azóta tanultak róla a közoktatásban, ezért a helyi iskoláknak szakvezetést is szervezünk.


Az országjáró kiállítás egyik célja, hogy sok iskoláscsoport is megismerje, milyen lehetett az I. világháború kora. Az emlékév kezdetén rengeteg rendezvény és program foglalkozott az I. világháborúval, de fontos, hogy a háború utolsó éveiben is emlékezzünk erre a pokoli eseményre, amely nem csak egy nagybirodalom, nem csak Magyarország, hanem a közemberek modern kori traumája és vesztesége volt: 660.000 magyarországi hősi halotté, 800.000 magyarországi hadifogolyé, 3.400.000 Magyarország területéről bevonult katonáé és 800.000 egyéb hadicélokra foglalkoztatott emberé – és az ő családjaiké. A Nagy Háború egyetlen magyar családot sem kímélt; a kiállítással ez a tudásanyag azokhoz is eljuthat, akik azóta tanultak róla a közoktatásban, ezért a helyi iskoláknak szakvezetést is szervezünk.

A sátor látogatása mindenkinek INGYENES, és minden városban a település egy-egy központi helyén lehet majd megtalálni.


Kastély Koncert

Kastély Koncert - Mozart-est az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral

 


2018. június 1. 20:00
Mozart-est az Alba Regia Szimfonikus Zenekarral   
                  

Mozart: Esz-dúr Sinfonia concertante (KAnh. 9/C14.01)
Mozart: A-dúr szimfónia (KV.201)
Grieg: Peer Gynt – Solveig dala
Szólisták: 
Fóris István – oboa 
Dávid József – klarinét 
Harsányi Zsolt – fagott 
Kovács Gergely – kürt 
Vezényel: Janos Acs

ESEMÉNY További Időpontjai

2018. június 1.,  péntek  20:00
2018. július 7.,  szombat  20:00
2018. július 21.,  szombat  20:00
2018. augusztus 4.,  szombat  20:00
2018. augusztus 18.,  szombat  20:00  


II. Országos Uszkár Találkozó

Ismét SoXeretettel várunk mindenkit a II. Országos Uszkár Találkozón! Uszkár gazdi vagy, illetve szereted a fajtát, esetleg USZKÁR vagy? Akkor gyere el mindenképp!


Ismét SoXeretettel várunk mindenkit a II. Országos Uszkár Találkozón!

Uszkár gazdi vagy, illetve szereted a fajtát, esetleg USZKÁR vagy? Akkor gyere el mindenképp!

A nagy sikerre való tekintettel és a közös mókázás adta örömök jegyében megint megrendezzük találkozónkat, ahol kutyálkodhatsz egy jót; lesz vidámság, barátkozás, piknik és sok közös játék.

Az egész családnak kínálunk programokat, természetesen középpontban kedvencünkkel, az uszkárral! Gyereknapra való tekintettel a gyerkőcöknek sok-sok külön játékkal, foglalkozással és programmal! 

Előzetes ízelítő: uszkár agility bemutató (kipróbálási lehetőséggel), kutyamasszázs, állatorvosi - és kutyakozmetikusi szaktanácsadás, gyerekeknek akadályverseny, arcfestés, lufi uszi készítés (INGYENESEN!), kvízjáték, tombola, rajzverseny, uszkáros design termékek vására, koncert, uszi-gazdi fotózás.

14 órától Macskajaj (Zorall akusztik) zenekar koncertje. (Tavaly nagy sikert arattak, idén is Ők gondoskodnak a zenei hangulatról.)

Műsorvezető: Boda Ákos "Sidd" és Szijártó Alexandra
Állatorvos: Dr. Héjjas Barbara

A kemping területén lévő kutyás strand és étterem nyitva lesz, piknikezési lehetőség is adott.

A rendezvény főpartnere a Magyar Uszkárbarátok Társasága (MUT).
Hangosítás és technika: HangRendSzer Kft.

(Kereskedőknek árusítási lehetőség KIZÁRÓLAG a szervezők írásos engedélyével és a feltételek betartásával lehetséges. Érdeklődni a szervezőnél lehet.)


Belépőjegyek: KUTYUSOKNAK INGYENES, felnőtt jegy - 990 Ft / fő; gyermek- és nyugdíjas jegy - 790 Ft / fő (3 éves kor alatt ingyenes); egész napos parkolás - 890 Ft / fő.
A messzebbről érkezők a kemping területén (vagy a környéken sok helyen) tudnak szállást foglalni, ebben kérésre segítünk is!

Kérjük, hogy a kutyusok érvényes oltási könyvét ne hagyjátok otthon!!!


Emlékhelyek Napja

170 éves a Magyar Honvédség, egész napos programokkal várjáka látogatókat.


„170 éves a Magyar Honvédség”

A 170 év sorsfordító eseményei a kiállításokon kerülnek bemutatásra, melyek mellett május 12-én, az Emlékhelyek Napja alkalmából hagyományőrzők közreműködésével megidézzük az egyes korszakokat. A látogatók ízelítőt kapnak a magyar hadtörténelem eseményeiből, megismerhetik a különböző korok egyenruháját, fegyverzetét és harcmodorát.

A nap folyamán az érdeklődők több alkalommal kipróbálhatják a Raptor lézerfegyver célba lövést (külön díjazás nélkül, a belépőjegy megvásárlásával).

Az Emlékpark ezen a napon kedvezményes, 600 Ft/fő áron látogatható. A programok 10.00-16.00 között kerülnek megrendezésre.

A szervezők a változtatás jogát fenntartják.


Menő Majális

Pázmándon, a Kempelen Farkas Általános Iskola területn változatos programokkal várnak mindenkit.


Kempelen Farkas Általános Iskola területn változatos programokkal várnak mindenkit.
Pázmánd - Fő u. 27.

 Hét Forrás Művelődési Ház

 


Velence Majális a Kastélyparkban

Velence Majális a Kastélyparkban, 10-15 óráig változatos programokkal a kastélyparkban.


Velence Majális a Kastélyparkban, 10-15 óráig változatos programokkal a kastélyparkban.


833
30

Üdvözlő szöveg

Tisztelt Látogatónk! Üdvözöljük Velence
Városának megújult honlapján!
 

Aktuális projekt leírás

Tájékoztató a kerékpárút építés beruházásról.

Partner oldalak

Velence Turizmusáért TDM Egyesület honlapja

 

Velence Turizmusáért TDM Egyesület honlapja

 

Velence Resort & Spa honlapja

Velence Korzó honlapja

Esztrád Víziszínház Velence honlapja

Magyar Államkincstár honlapja

Magyar Élelmiszerbank Egyesület honlapja

 

1
2
3
...
56
Velence spinner