cimer
2016. szeptember 26., hétfő, Jusztina napja van.
Kezdőoldal
Kiemelt önkormányzati fejlesztések

Kincsünk a Velencei-tó   CD megtekintése

Honlapunkon teljes terjedelmében hozzáférhető annak a CD-nek az anyaga, amely átfogó képet nyújt a Velencei-tónál 2005. és 2007. között a Környezetvédelem és Infrastruktúra Operatív Program keretében megvalósult, a Velencei- tavi Regionális Szennyvízelvezető,-tisztító Rendszer bővítése, fejlesztése beruházás technológiai hátteréről. A szennyvízelvezetés és a szennyvíztisztító működési elve mellett a CD röviden bemutatja a Velencei-tó vízgyűjtő területének kialakulását, a tó környezetét, valamint élővilágát.

 

 

 Iskolaépítés és felújítás   A projekt honlapja

A projekt célja, hogy a Zöldliget Általános Iskola XXI. századi iskolává váljon. A projekt kapcsán megvalósul a velencei Zöldliget Általános Iskola két feladatellátási helyén a Liget Iskola (Kis u. 1 .) felújítása, a nem használható egységek bontása és e helyett egy bővített férőhelyes új épület építése. Ezen kívül megvalósul az intézmény másik feladatellátási helyén, a Zöld Iskola (Bethlen Gábor u. 14.) felújítása.A projekt összköltsége 810,8 millió forint.

 

 

Önkormányzati szervezetfejlesztés   Részletek

Velence Város Önkormányzata az Államreform Operatív Program (ÁROP) „A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése" tárgyú kiírás keretében benyújtotta „Velence város Önkormányzatának szervezetfejlesztése a hatékonyság javítása érdekében" c. pályázatát a VÁTI Kht. felé.
2009. március 23-án kapott értesítést Velence Város Önkormányzata arról, hogy nyertes pályázata alapján 19.999.989Ft vissza nem térítendő támogatásban részesül. A támogatási szerződés 2009. június 8-án került aláírásra.

 

 

Egészségügyi Központ   A projekt honlapja

A projekt megvalósítása során a Velencei-tavi kistérség 7 településének (Kápolnásnyék, Nadap, Pázmánd, Sukoró, Velence, Vereb, Zichyújfalu), az Ercsi kistérség 1 (Martonvásár) településének 19 304 lakosa számára, Velence városában, zöldmezős beruházással egy új járóbeteg-szakrendelő épül. Az intézmény a fenti lakosság számára kíván 200 óra/hét szakorvosi (15 szakrendelés) és 120 óra/hét nem szakorvosi kapacitással (fizio- és mozgásterápia, gyógytorna, diagnosztika) korszerű, lakosságközeli járóbeteg-szakellátást biztosítani, 1383 nm hasznos alapterületen Opcionális elemként integrálásra kerül a tervek szerint: kúraszerű ellátás, otthoni szakápolás, gyógyszertár, gyse-üzlet, optika, védőnői szolgálat, fogorvosi rendelő, gyermekjóléti szolgálat, mentőszolgálat. A projekt összköltsége 810,8millió forint.

 

 

Velencei-tó kapuja   A projekt honlapja

A 10 projektelemet magába foglaló beruházás során a projekt helyszínén megtörténik a

 • közművek felújítása, kialakításakikötősétány létrehozása gyaloghíddal
 • kikötő összképének javítása
 • termálfürdőhöz kapcsolódó sétányok kialakítása Lídó sétánnyal, homokparttal
 • parkosítás
 • rendezvénytér szökőkúttal
 • fedett korzó zárt és nyitott sétánnyal
 • korzó központi épületének kialakítása regionális info központtal
 • panoráma sétány
 • felső korzó, a korzóhoz kapcsolódó szolgáltatóház építése
  Megítélt összeg: 1 493 851 918 Ft

 

 

 Közösségi Ház   Részletek

Befejezéséhez közeledik Velencén a velence-újtelepi városközpont kialakítása a Közösségi Ház és a környező közösségi terek funkcióbővítő felújításával és átalakításával.

Ezzel a kisváros jelentős lépést tesz a közösségi, kulturális és szolgáltatási funkciók szempontjából némileg hátrányos helyzetben lévő déli városrészek (Velence-Újtelep, Velencefürdő) felzárkóztatása érdekében.

 

 

Meseliget Óvoda bővítése    Részletek