cimer
2015. március 07., szombat, Tamás napja van.
Kezdőoldal Víz - Wellness - Rekreáció
Vízközelben Nyomtatás

Wellness

A wellness személyre szabott egészségmegőrző programok összessége, illetve bizonyos esetben gyógymódok gyógykezelések együttes alkalmazása, a mindennapi stressz és fáradtság kipihenésére, testünk és szellemünk is meg­nyu­gtatására, feltöltődésre. A wellness részei lehetnek a torna, egészséges táplálkozás, úszás, fitnesz, masszázs stb., beépülhet a hétköznapokba is, de leggyakrabban egy-egy szállodai kúra (4-5 nap vagy egy hét) vagy pihenés alkalmával veszik igénybe a wellnessre vágyó vendégek ezeket a szolgáltatásokat.

Velence Resort & Spa

A Velence Resort & Spa a Velencei-tó első olyan 4*-os superior komplexuma, amely egyszerre spa-, wellness- és konferenciaszálloda is. A gyermekbarát szálloda 179 szobával,

4 lakosztállyal rendelkezik, amelyhez wellnessfürdő (gyógyvizes és élménymendencék 1000 nm-es), szaunapark, tepidárium, sókamra, valamint gyermekmedence is kapcsolódik. Az aktív pihenés iránt érdeklődők számára kialakított fitness részlegükben változatos fitness órákra nyílik lehetőség. Kettő tópanorámás squash pálya is található a szállodában. Arc- és testkezelések széles tárházát próbálhatják ki, sokféle masszázs lehetőséggel. Összességében 500 fő befogadására képes rendezvénytermeik (7 konferenciaterem) kiválóan alkalmasak konferenciák, céges és családi rendezvények vagy akár esküvők lebonyolítására is.

A pihenés mellett aktívitásra is ösztönöznek. Termeikben jóga, hastánc, squash, aerob edzőgépek állnak rendelkezésre. Csodálatos velencei-tavi tópartjuk és szabadtéri környezetük számos további lehetőséget kínál a sportolásra és kikapcsolódásra.

Információ, foglalás:

2481 Velence, Tó utca 4-6.

www.velencespa.com 

alt

                                                                                                     


Rekreáció

A rekreáció a szabadidő kulturált eltöltési formája . Azon belül is a jó közérzet, a jól-érzés, a jóllét, a jó minőségű élet megteremtése. A munkában vagy más tevékenységben elfáradt vagy megfáradt ember aktív kikapcsolódását, pihenését, felfrissülését, munkaerejének, munkavégző képességének (bővített) újratermelését jelenti.

A rekreáció egyik célja az ember egészségének megszilárdítása, illetve szükség szerinti megújítása, harmonikus életvitele kialakítása, a jól megélt hosszú élet, alkotókedv, megújulási képesség és készség, az optimális fizikai, lelki és szellemi teljesítő képesség állandósítása. Eszközül a drámai katarzis élményétől a szórakozás legkülönbözőbb válfajain, a táncon, a játékon és a hobbi tevékenységeken át a sport legkülönfélébb változatait használjuk.

Hotel Juventus

REKREÁCIÓS OKTATÁSI KÖZPONT

Közvetlenül a Velencei-tó partján, gyönyörű környezetben, a fővárostól kb. 45 km-re helyezkedik el a Hotel Juventus.

Munkatársaik az elmúlt néhány esztendőben különös gondossággal tanulmányozták a rekreáció kérdéskörét. Ismereteiket és meglévő tapasztalataikat a Rekreációs Oktatási Központ megvalósításában egyesítették, mely egyúttal szolgáltatásaik, ügyviteli módszereik újrarendezését is magába foglalja. A Hotel Juventus továbbra is a megszokott magas színvonalú szolgáltatást nyújtja, ugyanakkor minden, az oktatással, tréning menetével összefüggésben lévő eszközök, technikai felszerelések, kiegészítő szolgáltatások a képzés hatékonyságát segítő, rekreációs szemléletű programok mentén támogatják rendezvényeik sikerességét.

Rendezvénytermeik 43-105 nm-esek, 15-120 fő befogadására alkalmasak.

A tóparti fekvésű.hotel 80 férőhelyes, 41 légkondícionált szobával rendelkezik. Saját fedett uszómedence, jacuzzi egészítik ki az ajánlatot.

Lehetőség van kerékpár, surf és kenu bérlésre is.

Elérhetőség: Hotel Juventus, Velence Kis köz 6.

www.hoteljuventus.hu  

Egészségturizmus

Egészséges és Kulturált Emberekért Egyesület

A Kastélyklubban  (Velence, Tópart utca 52.)és a Zöldliget Magyar-Angol Kéttanítási Nyelvű Általános Iskolában (Velence, Bethlen Gábor u. 14.) működő programjaik:

  • Callanetics torna,
  • Jóga,
  • Gitárklub,
  • Meditáció
  • Reiki, thai masszázs,
  • Kínai masszázs
  • Talpreflexológia
  • Chuan shu (harcművészet)
  • Csi-kung
  • Kézműves program

Herbárium „az egészség őrzője”

Velence, Fő u. 16.

Gyógyhatású termékek, gyógyteák, táplálék kiegészítők, fogyókúrás szerek, gyógykozmetikumok, gyógyszerforgalmazás

Strandok

Ifjúsági szabad-strand

Tópart.u.

Velencei Vízi Vár (VVV)

Északi Strand, Fő u. – Enyedi u.

alt

Velencei Vízi Vár (VVV)

Északi Strand, Fő u. – Enyedi u.

A Velencei Vízi Vár, Északi Strand a Velencei-tó egyik legkellemesebb strandja, mely zöld felületeivel 500 méter partszakasszal, lídós parti résszel, sportpályákkal, családbarát szolgáltatással, programokkal kínál kellemes, kultúrált környezetben élménydús nyári kikapcsolódást!

A rendezvénypark kiválóan alkalmas nagyrendezvények lebonyolítására!

Belépőjegyek:

Felnőtt: 900 Ft

Gyermek: 600 Ft

Tóbíró szabad-strand

Tóbíró köz

A Velencei-tó első szabadtéri fitnesz parkja!

Gyerekeknek: a tóból leválasztott sekélyvizű öböl, homokozók és fából készült játszótér.

Igazi innovatív újdonság a Velencei-tónál:

Szabadtéri fitnesz eszközökök, melyekkel játékosan erősíthetjük vérkeringésünket, mozgathatjuk és lazíthatjuk izmainkat, többirányú mozgáskoordinációt biztosítva.

Kortól függetlenül szelíd mozgás végzésére alkalmasak.

Cserje utcai szabad strand

Velencefürdő, Cserje utca

Cserje utcai fizetős strand (öltözők, zuhanyzó, mosdók, röplabdapálya, focipálya stb.)

Velencefürdő, Cserje utca

Belépőjegy: 650 Ft/felnőtt, 450 Ft/gyerek

Drótszamár Park és Kemping (volt Panoráma Kemping területén)

Kemping u. 2

Nyitva tartás: május 1-től  

Belépőjegyek:

Felnőtt: 1150 Ft

Diákigazolvánnyal:750 Ft

Gyermek (3 év felett): 450 Ft

Gépkocsi parkolási díj: 800 Ft

                                                                                                               2012.  június

Hajózás, szörf, kenuzás

A Velencei-tavi Fejlesztési Nonprofit Kft. hajói kiválósan alkalmasak arra, hogy utasai felfedezhessék Közép-Dunántúl egyik legkülönlegesebb természeti értékét, a Velencei-tavat.

A hajózási idény április végétől október végéig tart.

Menetrendszerinti járatok Agárdról és Gárdonyból indulnak.

Velencéről induló 45 perces sétahajózásra van lehetőség.

Hajóbérlés

(2011. évi árak):

Nagyhajó (Nadap) 100 személyes : 36 000 Ft/óra

Kishajó (Agárd, Gárdony) 50 ill. 40 személyes: 28 000 Ft/óra

Különjáratoknál előzetes időpont egyeztetés szükséges a lenti telefonszámokon!

A hajók bérleti díja tartalmaz egy Velencei-tó élővilágáról szóló előadást, melyhez távcsövet biztosítunk, de ezt az igényét kérjük, jelezze a különjárat megrendelésekor!

Bővebb információ:

Velencei-Tavi Fejlesztési Nonprofit Kft., Gárdony, Tópart u.1

www.velenceitohajozas.hu

Szörf:

Oktatás, bérlés, kölcsönzés, üzlet: SurfCore Kft.

www.surfcore.hu                                                                                                      

Wakeboarding

Velence Vízisí és Wakeboard Pálya, Tóbíró szabad-strand, Tóbíró köz

A wakeboard egy a szörfözés ihlette, extrém sport.A wakeboardnak két fajtája van a kötélpályás és a motorcsónakos.

Velencén a nemzetközi szabványoknak megfelelő 800 m hosszú ötszög alaprajzú pálya működik, amely 30 km/óra működési sebességre képes.

10 m magasan futó kábelt villanymotor hajtja, így teljesen környezetbarát.

Nyitva tartás: április-szeptember vége

www.wakeboarding.hu

alt

Vitorlázás

Élénk a vitorlás sport iránti érdeklődés a Velencei-tónál. A vitorlás élet központja Agárd, ahol a hobbi vitorlázás mellett több színvonalas versenyt is indítanak tavasztól őszig.

Kajak-kenu

Velencei-tavi Vízi Sportiskola Nonprofit Kft. (VVSI )

Velencei-tavi Evezős pálya, Sukoró külterület

www.vvsi.hu

Sárkányhajózás

A Velencei-tó csodálatos vízi világát ma már sárkányhajóról is megismerheti az érdeklődő turista/vendég. Egy baráti, családi kirándulásra, kalandra vagy erőpróbának is alkalmasak a különböző nehézségi fokú túraútvonalak. Csapatépítésre is kitűnő lehetőség.

Túraútvonalak a Velencei-tavon:

Piros túra:

Kikötő – Fürdető - Vizisí pálya - nádasok közti átjáró - Templom-tisztás – Velencei-sziget – Kárászos - Öreg-tisztás - Kikötő

Sárga túra:

Kikötő – Lucskos – Kárászos – Bumugya belső tava – szűk átjáró – megfordulás – Velencei-sziget – Templom-tisztás – Öreg-tisztás – Kikötő

A túrák hossza 3-4 km 10 év feletti gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlható. A túra időtartama be és kiszállással együtt kb. 1 óra.

Kék túra:

Kikötő – Lucskos – Tizedes tanya – Ténsúr baba – Nádas-tó – Nagy tisztás – Kajak-kenu pálya – Hosszú-bokor tisztásai – Felső tó – Lakner kapu – Öreg-tisztás – Kikötő

A túra hossza 8 km. 10 év feletti gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlható. Átlagos edzettséget igényel. A túra időtartama be és kiszállással együtt kb. 3 óra.

Lila túra:

Kikötő – Lucskos – Tizedes tanya – Ténsúr baba – Nemfogi-tisztás – Nagy tisztás – Száraznádas bokra – Szakadtak – Szúnyog-sziget – Gallér-Hollósi-tisztás – Keszeges – Nemfogi-tisztás – Belső tisztás – Tizedes-tanya – Lucskos – Kikötő

A túra hossza 15 km. 14 év feletti gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlható. Átlagosnál nagyobb edzettséget igényel. A túra időtartama be és kiszállással együtt kb. 6 óra.

Vasember túra:

Kikötő – Lucskos – Tizedes tanya – Ténsúr baba – Nemfogi-tisztás – Nagy tisztás-rét – Hurka Völgy – Angelika forrás – Likas-kő – Nadap – Bence-hegy – Dancsó Pince Borozó – Velence-kikötő

A túra hossza 8 km evezés + 10 km gyalogtúra. 14 év feletti gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt ajánlható. Átlagosnál nagyobb edzettséget igényel. A túra időtartama be és kiszállással együtt kb. 8 óra.

A túra útvonalakon nagy valószínűséggel találkozhatunk búbos vöcsökkel, tőkés récével, szárcsával, sirállyal, szürke gémmel, nemes kócsaggal. Gyakran láthatunk hattyút, hattyú családot. Néha találkozhatunk üstökös récével, esetleg bölömbikával.

Sárkányhajózás a Velencei-Tavon, Velence, Tó utca

http://sarkanyhajo.kobeka.hu

                                                                                               20 11. november