cimer
2016. szeptember 29., csütörtök, Mihály napja van.
Kezdőoldal Víz - Wellness - Rekreáció
Vízközelben Nyomtatás

Wellness

A wellness személyre szabott egészségmegőrző programok összessége, illetve bizonyos esetben gyógymódok gyógykezelések együttes alkalmazása, a mindennapi stressz és fáradtság kipihenésére, testünk és szellemünk is meg­nyu­gtatására, feltöltődésre. A wellness részei lehetnek a torna, egészséges táplálkozás, úszás, fitnesz, masszázs stb., beépülhet a hétköznapokba is, de leggyakrabban egy-egy szállodai kúra (4-5 nap vagy egy hét) vagy pihenés alkalmával veszik igénybe a wellnessre vágyó vendégek ezeket a szolgáltatásokat.

Velence Resort & Spa

A Velence Resort & Spa a Velencei-tó első olyan 4*-os superior komplexuma, amely egyszerre spa-, wellness- és konferenciaszálloda is. A gyermekbarát szálloda 179 szobával,

4 lakosztállyal rendelkezik, amelyhez wellnessfürdő (gyógyvizes és élménymendencék 1000 nm-es), szaunapark, tepidárium, sókamra, valamint gyermekmedence is kapcsolódik. Az aktív pihenés iránt érdeklődők számára kialakított fitness részlegükben változatos fitness órákra nyílik lehetőség. Kettő tópanorámás squash pálya is található a szállodában. Arc- és testkezelések széles tárházát próbálhatják ki, sokféle masszázs lehetőséggel. Összességében 500 fő befogadására képes rendezvénytermeik (7 konferenciaterem) kiválóan alkalmasak konferenciák, céges és családi rendezvények vagy akár esküvők lebonyolítására is.

A pihenés mellett aktívitásra is ösztönöznek. Termeikben jóga, hastánc, squash, aerob edzőgépek állnak rendelkezésre. Csodálatos velencei-tavi tópartjuk és szabadtéri környezetük számos további lehetőséget kínál a sportolásra és kikapcsolódásra.

Információ, foglalás:

Velence Resort & Spa, 2481 Velence, Béke út 4481/G. hrsz.

www.velencespa.com 

alt

                                                                                                     

 

Rekreáció

A rekreáció a szabadidő kulturált eltöltési formája . Azon belül is a jó közérzet, a jól-érzés, a jóllét, a jó minőségű élet megteremtése. A munkában vagy más tevékenységben elfáradt vagy megfáradt ember aktív kikapcsolódását, pihenését, felfrissülését, munkaerejének, munkavégző képességének (bővített) újratermelését jelenti.

A rekreáció egyik célja az ember egészségének megszilárdítása, illetve szükség szerinti megújítása, harmonikus életvitele kialakítása, a jól megélt hosszú élet, alkotókedv, megújulási képesség és készség, az optimális fizikai, lelki és szellemi teljesítő képesség állandósítása. Eszközül a drámai katarzis élményétől a szórakozás legkülönbözőbb válfajain, a táncon, a játékon és a hobbi tevékenységeken át a sport legkülönfélébb változatait használjuk.

Hotel Juventus

REKREÁCIÓS OKTATÁSI KÖZPONT

Közvetlenül a Velencei-tó partján, gyönyörű környezetben, a fővárostól kb. 45 km-re helyezkedik el a Hotel Juventus.

Munkatársaik az elmúlt néhány esztendőben különös gondossággal tanulmányozták a rekreáció kérdéskörét. Ismereteiket és meglévő tapasztalataikat a Rekreációs Oktatási Központ megvalósításában egyesítették, mely egyúttal szolgáltatásaik, ügyviteli módszereik újrarendezését is magába foglalja. A Hotel Juventus továbbra is a megszokott magas színvonalú szolgáltatást nyújtja, ugyanakkor minden, az oktatással, tréning menetével összefüggésben lévő eszközök, technikai felszerelések, kiegészítő szolgáltatások a képzés hatékonyságát segítő, rekreációs szemléletű programok mentén támogatják rendezvényeik sikerességét.

Rendezvénytermeik 43-105 nm-esek, 15-120 fő befogadására alkalmasak.

A tóparti fekvésű.hotel 80 férőhelyes, 41 légkondícionált szobával rendelkezik. Saját fedett uszómedence, jacuzzi egészítik ki az ajánlatot.

Lehetőség van kerékpár, surf és kenu bérlésre is.

Elérhetőség: Hotel Juventus, Velence Kis köz 6.

www.hoteljuventus.hu  

Egészségturizmus

Egészséges és Kulturált Emberekért Egyesület

A Kastélyklubban  (Velence, Tópart utca 52.)és a Zöldliget Magyar-Angol Kéttanítási Nyelvű Általános Iskolában (Velence, Bethlen Gábor u. 14.) működő programjaik:

  • Callanetics torna,
  • Jóga,
  • Gitárklub,
  • Meditáció
  • Reiki, thai masszázs,
  • Kínai masszázs
  • Talpreflexológia
  • Chuan shu (harcművészet)
  • Csi-kung
  • Kézműves program

Strandok

Velence Korzó és Szabadstrand (volt IFI strand)

Tópart u. 47.

Család- és gyermekbarát strand
A homokos partszakaszokon több helyen is közvetlenül a sekély vízbe lehet sétálni, távolabb gondozott pázsit, kellemes sétányok várják a strandolókat.
A területén két modern játszótér épült, kínálatuk szerint két különböző korosztály szórakoztatására felkészülve. Új sportpályák kerültek kialakításra, melyek rekreációs, szabadidős jelleggel is alkalmasak funkciójuk betöltésére, illetve hivatalos versenyek lebonyolítására is megfelelőek. A Velencei-tavi hajózás kikötővel csatlakozik a területhez, melyet hangulatos sétányon és gyaloghídon lehet megközelíteni, a kikötőhöz színvonalas fogadóépület készült közönség- és vendéglátás szolgáltatásokkal.

alt

 

Velencei Vízi Vár (VVV)

Északi Strand, Fő u. – Enyedi u.

 vvar

A Velencei Vízi Vár, Északi Strand a Velencei-tó egyik legkellemesebb strandja, mely zöld felületeivel 500 méter partszakasszal, lídós parti résszel, sportpályákkal, családbarát szolgáltatással, programokkal kínál kellemes, kultúrált környezetben élménydús nyári kikapcsolódást!

A rendezvénypark kiválóan alkalmas nagyrendezvények lebonyolítására!

   

Tóbíró szabadstrand

Tóbíró köz

Gyerekeknek: a tóból leválasztott sekélyvizű öböl, homokozók és fából készült játszótér.

Itt működik a Velencei-tó egyetlen wakeboard pályája.

 

   

Cserje utcai szabadstrand

Velencefürdő, Cserje utca

Cserje utcai fizetős strand (öltözők, zuhanyzó, mosdók, röplabdapálya, focipálya stb.)

Velencefürdő, Cserje utca

 

 

Drótszamár Park és Kemping (volt Panoráma Kemping területén)

Kemping u. 2

Nyitva tartás: május 1-től  

                                                                                                           

Hajózás, szörf, kenuzás

A Velencei-tavi Fejlesztési Nonprofit Kft. hajói kiválósan alkalmasak arra, hogy utasai felfedezhessék Közép-Dunántúl egyik legkülönlegesebb természeti értékét, a Velencei-tavat.

A hajózási idény április végétől október végéig tart.

Menetrendszerinti járatok Velencéről, Agárdról és Gárdonyból indulnak.

Velencéről induló 45 perces sétahajózásra is van lehetőség.

Csoportok részére a hajók bérelhetők

Nagyhajó (Nadap) 100 személyes

Kishajó (Agárd, Gárdony) 50 ill. 40 személyes

Különjáratoknál előzetes időpont egyeztetés szükséges!

A hajók bérleti díja tartalmaz egy Velencei-tó élővilágáról szóló előadást, melyhez távcsövet biztosítunk, de ezt az igényét kérjük, jelezze a különjárat megrendelésekor!

Bővebb információ:

Velencei-Tavi Fejlesztési Nonprofit Kft., Gárdony, Tópart u.1

www.velenceitohajozas.hu

                                                                                         

Wakeboarding

Velence Vízisí és Wakeboard Pálya, Tóbíró szabad-strand, Tóbíró köz

A wakeboard egy a szörfözés ihlette, extrém sport.A wakeboardnak két fajtája van a kötélpályás és a motorcsónakos.

Velencén a nemzetközi szabványoknak megfelelő 800 m hosszú ötszög alaprajzú pálya működik, amely 30 km/óra működési sebességre képes.

10 m magasan futó kábelt villanymotor hajtja, így teljesen környezetbarát.

Nyitva tartás: április-szeptember vége

www.wakeboarding.hu

alt

Vitorlázás

Élénk a vitorlás sport iránti érdeklődés a Velencei-tónál. A vitorlás élet központja Agárd, ahol a hobbi vitorlázás mellett több színvonalas versenyt is indítanak tavasztól őszig.

Kajak-kenu

Velencei-tavi Vízi Sportiskola Nonprofit Kft. (VVSI )

Velencei-tavi Evezős pálya, Sukoró külterület

www.vvsi.hu

Sárkányhajózás

A Velencei-tó csodálatos vízi világát ma már sárkányhajóról is megismerheti az érdeklődő turista/vendég. Egy baráti, családi kirándulásra, kalandra vagy erőpróbának is alkalmasak a különböző nehézségi fokú túraútvonalak. Csapatépítésre is kitűnő lehetőség.

A túra útvonalakon nagy valószínűséggel találkozhatunk búbos vöcsökkel, tőkés récével, szárcsával, sirállyal, szürke gémmel, nemes kócsaggal. Gyakran láthatunk hattyút, hattyú családot. Néha találkozhatunk üstökös récével, esetleg bölömbikával.

Sárkányhajózás a Velencei-Tavon, Velence, Tó utca

http://sarkanyhajo.kobeka.hu

                                                                                         

Velence Resort & Spa, 2481 Velence, Béke út 4481/G. hrsz.