cimer
2016. szeptember 30., péntek, Jeromos napja van.
Kezdőoldal
Polgármesteri köszöntő

Tisztelt Hölgyem, Uram!

 
   Ön most Magyarország egyik leggyorsabban, leglátványosabban fejlődő kisvárosának internetes honlapjára látogatott. Remélem, hogy miután interneten megismerte városunkat, személyesen is eljön a szép Velencére.
    A város a Velencei-tóval, a Velencei-hegység lankás dombjaival, a fővároshoz és Székesfehérvárhoz közelségével, a kiváló közlekedéssel hazánk egyik kiemelt üdülőterülete. Az itt lakók, idelátogatók életét, pihenését, kikapcsolódását teszi teljessé a virágos környezet, a gyógyító vizű élményfürdő és szálloda, az új kistérségi járóbeteg szakrendelő, a XXI. századi elvárásoknak megfelelő két tanítási nyelvű iskola, a jó utak, kiváló közvilágítás, a közművek teljes körű szolgáltatása.
    A városban magas szinten működő intézmények szolgálják a lakosokat, vendégeket. A Velencei Nyári Zenés Esték sorozatában, nagysikerű zenés előadások, nemzetközi néptáncestek, külföldről is érkezett fúvós együttesek, mazsorettek szórakoztatják a művelődni, kikapcsolódni vágyókat.
    A Velencei-hegység közismert bortermelő vidék. A Szent Benedictus Borrend hagyományápolása és a Velencei-tavi Borút Egyesület működése segíti a tókörnyék borának megismertetését. A bor kultusza köré szerveződő programok csúcspontja a májusi Orbán-napi hegyünnep.
    A tó egyetlen vízisípályája, szörflejárója, teniszpályák, többmedencés termálfürdő, vízparti szabadidős sportpályák várják a mozgás, a csapat- és extrémsportok kedvelőit.
    Velencén pompás sétákat lehet tenni a Bence-hegyen, ahonnan kitárulkozik pazar látványával a Velencei-tó, de jó elgyalogolni az Angelika-forráshoz is. Érdemes megnézni Molla Szadik török szerzetes síremlékét, horgászni, vadászni, sportolni telente a befagyott Velencei-tavon.
A város címerén megjelenített sirály, hal, dombok, szőlőfürt és az aranyszín sugallotta napsütés egyaránt a remek természeti adottságokra utalnak. A városba látogatók pedig megtapasztalhatják azt, amit az itt élők már tudnak: Velence az a hely, ahol jó élni.
    Ha Ön az ország, világ más táján él, arra bíztatom, látogasson el hozzánk, győződjön meg személyesen is mindenről, töltse szabadidejét nálunk. Pihenjen minősített szálláshelyeinken, keresse fel kiváló éttermeinket, hozza el családját, hívja el barátait.
  Sok szeretettel váruk és fogadunk mindenkit a mi gyönyörű városunkba.
Oláhné Surányi Ágnes
polgármester