főoldal
Kedves Velenceiek, tisztelt Érdeklődők!

Tisztelettel köszöntöm Önt a Zöldliget Általános Iskola projekt honlapján.

Nagy öröm és egyben nagy felelősség, hogy szeretett városunkban, Velencén egyidejűleg három különböző, kiemelkedő jelentőségű fejlesztés valósul meg, mintegy 3 milliárd forintos beruházással.

A Velencei-tó kapuja, az Egészségügyi Központ építése és a Zöldliget Általános Iskola felújítása és bővítése projektek megvalósítása nagyszabású és nemes feladat, hiszen ezek mindegyike olyan léptékű beruházás, amely érezhetően javítani fogja a városunkban, illetve a Velencei-tavi térségben lakók életminőségét.

A három, EU-támogatással megvalósuló projekt között nehéz lenne, és talán nem is lehet fontossági sorrendet felállítani. Az azonban bizonyos, hogy sokan vagyunk, akik a szívükhöz legközelebb állónak mégis az iskolafelújítási programot tartják.

Éveken át tartott Velencén az a hosszas előkészítő munka, ami elvezetett a közel 500 milliós EU forrás elnyeréséhez. Így most büszkén mondhatjuk, hogy rövidesen a velencei kistérség legkorszerűbb, és országos szinten is párját ritkító iskolaközpontja jön létre Velencén.

Persze önmagában az nem elég, hogy lesz egy szép és nagy iskolaépületünk. Ennél sokkal fontosabb az, hogy az iskolafejlesztés, a kéttannyelvű tanmenetre való áttérés a gyerekek, szülők, tanárok igényeinek megfelelően valósuljon meg.

Az előkészítés során rengeteg egyeztetés zajlott a szülői munkaközösség, az iskolai vezetés és a Polgármesteri Hivatal között arról, hogy milyen is legyen az új oktatási rend az új falak között, mi szolgálná a legjobban a gyerekek, és ezáltal Velence és térsége érdekét.

Kívánom, hogy minannyiunk megelégedésére, és gyermekeink hasznára váljon a kívül-belül megújuló, csodálatos új iskolánk!Tisztelettel,

Oláhné Surányi Ágnes
Velence város polgármestere