A
A
Feliratkozás hírlevélre
Ez az oldal a felhasználói élmény és a használhatóság növelése érdekében sütiket használ.
Elfogadom
Bővebben

Polgármesteri köszöntő

Koszti András Velence polgármestereTisztelt Látogató, Kedves Vendégünk!

Szeretettel köszöntöm Önt Velence Város megújult honlapján.

Weboldalunkat úgy alakítottuk ki, hogy a vendégek és az itt élők egyaránt hasznos, könnyen elérhető információkhoz jussanak városunkról, szolgáltatásainkról, kulturális és szabadidős kínálatunkról. Az alapvető információk, hírek mellett galériánkban gazdag fotóanyag mutatja be Velencét és eseményeit a látogató számára, s helyet kaptak a portálon városunk intézményei, szolgáltatói, egyesületei, egyéb szervezetei is.

Velence Város Önkormányzata e portál segítségével is jelezni kívánja lakosság- és vendégközpontú törekvéseit, azt, hogy a város vezetése a legmesszebbmenőkig figyelembe veszi mindazokat az igényeket, melyekkel a Velencére látogatókat és polgárait segítheti, kiszolgálhatja.

Velence, a Velencei-tó és a Velencei-hegység övezte kedves, hangulatos üdülőváros. Településünk a kiváló természeti adottságainak és remek földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően a felnőttek és gyermekek körében is egyaránt közkedvelt. Az itt tartózkodók száma nyári időszakban a többszörösére növekszik, hiszen a „Napfény tava " mellett igazán kellemesen telik a legforróbb nap is. A tó körül kiépített kerékpárúton a szomszédos települések könnyen megközelíthetőek, de gyönyörű tavunkat körbe is tekerhetik a vállalkozó kedvű kirándulók. 

Méltán népszerű ide érkező vendégeink körében a közvetlenül a tó partján elhelyezkedő gyönyörű szálloda és fürdő komplexumunk, színvonalas vendéglátóhelyeink, az extrém sportokat kedvelők számára létrehozott vízisípálya, és természetesen a Velencei-tó Kapuja, a Velence Korzó, amely sétányával, szolgáltatóházával, üzleteivel, valamint tengerpartot idéző, hangulatos, homokos partjával nyaranta nap mint nap több ezres, az igazán forró hétvégén nem ritkán tízezres strandoló tömeget vonz településünkre.

A Korzó egész évben a helyeiknek remek közösségi tér, mindemellett különböző tematikájú, közönségvonzó rendezvények helyszíne, ami jelentős mértékben hozzájárul ahhoz, hogy városunk népszerűsége, turisztikai vonzereje is tovább emelkedjék. A télűző Velencei Karnevál, a báli szezon színes eseményei és a gazdag adventi programok egyaránt remekül példázzák, hogy nem csak főszezonban, télvíz idején is egyre népszerűbb célpont településünk.

A teljesség igénye nélkül ajánlom figyelmükbe egyéb, más helyszíneken rendezendő programjainkat is, így a Babák Rózsakertje, a Szent Orbán Borünnep, vagy éppen a KoncerTó méltán népszerű eseményeit. Érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni eseménynaptárunkat, amelyből naprakészen tájékozódhat a velencei programokról.

Érkezzék hozzánk akár rendezvényre, akár nyaralni, pihenni, akár kirándulni vagy sportolni, szeretettel fogadják Önt a velencei lakosok és vállalkozók, akik minden igyekezetükkel azon lesznek, hogy az itt töltött napok felejthetetlen kedves emlékké váljanak. Velencén sétálva megtekintheti az ófalusi rész hangulatos kis házait, szép templomainkat, műemlék épületeinket, s a Bence-hegyről gyönyörködhet a páratlan velencei-tavi panorámában.

Bízom abban, hogy az itt eltöltött idő élményei után hamarosan ismét eljön hozzánk, és mi egy visszatérő kedves barátot üdvözölhetünk.

Honlapunkhoz hasznos böngészést kívánok mindenkinek!
 

Tisztelettel:
Koszti András polgármester

 


1
1

Üdvözlő szöveg

Tisztelt Látogatónk! Üdvözöljük Velence
Városának megújult honlapján!
 

Aktuális projekt leírás

E-ügyintézés

 

Partner oldalak

Velence Turizmusáért TDM Egyesület honlapja

 

Velence Turizmusáért TDM Egyesület honlapja

 

Velence Resort & Spa honlapja

Velence Korzó honlapja

Esztrád Víziszínház Velence honlapja

Magyar Államkincstár honlapja

Magyar Élelmiszerbank Egyesület honlapja

 

Velence spinner