Ez az oldal a felhasználói élmény és a használhatóság növelése érdekében sütiket használ.
Elfogadom
Bővebben

Készpénz nélkül az EFOTT-on

Új valutanemben fizetnek Velencén a fesztiválozók

 Az EFOTT is csatlakozik a készpénznélküli fesztiválok táborához, aEFOTT_logo_kicsizaz idén július 3. és 8. között kizárólag TakarékPont Fesztiválkártyával lehet fizetni a legnagyobb hallgatói rendezvényen, Velencén. Sőt a szervezők új pénznemet vezetnek be, s erre még nem volt példa a hazai fesztiválok történetében: 1 HUF 1 TP-vel, azaz TakarékPonttal lesz azonos értékű.


kreativ

 

Az idei EFOTT nem csak abban lesz más, hogy minden eddiginél több külföldi zenész lép színpadra, vagy hogy a szokásosnál is több sportolási lehetőséget kínál, de történetében először most színházi előadásokkal is készülnek, valamint csatlakozik a fesztiválkártyát alkalmazó rendezvényekhez. Az 1976-óta vándorló, folyamatosan bővülő rendezvény úttörő vállalkozása, hogy az esemény idejére és helyszínére új pénznemet vezet be. Ennek értelmében július 3. és 8. között minden szolgáltatást TakarékPontban számolnak, így a sört is TP-ben mérik Ft helyett.

 

Az EFOTT és a legnagyobb hazai pénzintézeti hálózat, a TakarékPont együttműködésének köszönhetően több kedvezményt is élvezhetnek a leendő fesztiválozók, például kedvezményesen vásárolhatnak EFOTT hétvégi jegyet – ehhez egy napijegy áráért juthatnak hozzá, amely akár 5500 Ft megtakarítást is jelenthet számukra.*

 

A bankkártyaként működő TakarékPont Fesztiválkártyával sokkal gyorsabbá válik az EFOTT-on való fizetés. A kártyát már rögtön a fesztiválra történő belépéskor, a kasszánál is fel lehet tölteni, de további négy feltöltő ponton is átválthatjuk majd pénzünket TakarékPontokra, majd a fesztivál végén vissza – avatott a részletekbe Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.

 

Hisszük azt, hogy a fiatalokat a közösségi élmények kovácsolják össze. Ezért tartjuk fontosnak, hogy jelen legyünk ezeken az eseményeken, hiszen ez az a korcsoport, amely leginkább igényli a támogatást, hogy felelősségteljes felnőttek, gondos szülők és sikeres emberek váljanak belőlük – mondta Brezina Szabolcs, a TakarékBank Zrt. ügyvezető igazgatója.

 

 

EFOTT – Csak szabadon…

 

 

* Az új ügyfelek TakarékPont Gyorsítás és Haladás számlacsomag nyitása és a megnyitott számlacsomaghoz első évben díjmentes MasterCard® PayPass™ TaPassz - bármilyen személyes tárgyra felragasztható mini bankkártya - igénylése esetén kedvezményesen vásárolhatnak EFOTT hétvégi jegyet. Azok az új ügyfelek, akik a fent említett két számlacsomag közül választanak, és a rendezvényen használt Fesztiválkártyát is visszaváltják 2012. július 31-ig a TakarékPont fiókokban, fizetési számlájukon a Fesztiválkártya kártyabérleti díján felül további 1000 Ft kerül jóváírásra. A tájékoztatás nem teljes körű. A TakarékPont Gyorsítás és Haladás számlacsomagok kondícióit, szerződéskötési feltételeit, a TakarékPont hálózatban résztvevő Hitelintézetek által közzétett mindenkor hatályos Hirdetmények, Üzletszabályzatok, valamint a www.takarekpont.hu oldalon található további ismertetők tartalmazzák.


Zajkibocsátási határérték

Gárdony város jegyzője által kiadott végzés, melynek tárgya:  zajkibocsátási határérték megállapítása az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója 2012 elnevezésű rendezvényre vonatkozóan.


 A végzés teljes terjedelmében itt olvasható.


Strandfoci-parádé élsportolókkal és zenészekkel

Az EFOTT résztvevői tesztelték a velencei sportpályátNyertes_csapat_serleggel

Deltás sportolók és menő zenészek vették birtokukba a velencei strandfoci pályát, ezzel is népszerűsítvén a közelgő EFOTT testmozgásra ösztönző lehetőségeit. A barátságos mérkőzéseken a fehérvári jégkorongosok, valamint az AlbaComp kosarasaiugyanúgy rúgták a bőrt a homokban, mint a rap fenegyerekei, azaz SubBassMonster és az AnimalCannibals, vagy az Intim Torna Illegál, illetve Herczeg Zoltán divattervező.


 

SAPA_Fehervar_VS_AXE-ordogokAz EFOTT (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója) széles zenei kínálattal,és a több mint 300 fellépő mellett kulturális programokkal és sokfajta sportolási lehetőséggel várja idén is a fesztiválozókat, 2012. július 3-8. között. A legnagyobb hallgatói buli szervezői tegnap egy barátságos strandfoci bajnokság keretein belül tesztelték, milyen Velence Északi Strandjának, az idei EFOTT helyszínének strandfoci pályája. Az esős idő nem csábított éppen szabadtéri sportra, mégsem szegte kedvét a négy meghívott Arany_Tamas_biro_Gorzsas_Krisztian_AlbaComp_Ricsipcsapatnak.

Először az AlbaCompkosárlabdacsapatának tagjai, Juhos Levente és Gorzsás Balázs, kiegészítve az AnibalsCannibals rappereivel, valamint Ulmann Ottó színésszel csaptak össze az Erdélyi Zoltán managelteAXE-ördögökkel. Majd a SAPA Fehérvár AV 19 öt hokisa– akik egyben a válogatott kezdői is – játszotta TakarékPont csapatával, azaz SubBassMonsterrel, az Intim Torna Illegállal és Veres Márk BMX bajnokkal szemben.

SAPA_Fehervar_AV19_hokicsapat

A barátságos mérkőzések szakkommentátora a sporteseményeket hihetetlen leleményes hozzászólásokkal fűszerező Horti Gábor, a SportKlub oszlopos tagja volt, aki nem hagyott szó nélkül egyetlen esést sem – azokból pedig akadt bőven! A bíró szerepét a volt NB I-es mérkőzésvezető,Arany Tamás látta el, aki pályafutása során háromszor is elnyerte az Év játékvezetője címet.

Sub_Bass_Monster_hokisok_kzttAz egyenes kieséses rendszerben vívott mérkőzések végső küzdelme a jégkorong élsportolói, Bálizs Bence, Benk András, Ladányi Balázs, Tokaji Viktor és Vas Márton, valamint az AXE-ördögök között zajlott.„Az EFOTT legjobb strandfoci csapataserleget végül az utóbbi brigádnak sikerült megszereznie. Az AXE-ördögök csapatábanHerczeg Zoltán divattervező, Győri Szabolcs, aliasDJ Smiths, Tyukász Péter futsal játékos, valamint két strandlabdarúgó-válogatott tag, Sós Levente és Weisz Tamás rúgta a bőrt.

Vonatozas

A szórakoztató-átmozgató játékot SubBassMonster egy fűben rögtönzött rappeléssel zárta, ahol és amikor a Csodaszarvasról regélt, a résztvevők pedig intenzív vonatozásba kezdtek. A délelőtt egy sátorban, barátságos keretek között, bográcsban főtt étel fogyasztásával zárult.

EFOTT - Csak szabadon...

 

 

 

 

 

 

 

 EFOTT strandfoci-parádé

EFOTT strandfoci-parádé élsportolókkal és zenészekkel

Az EFOTT szervezői egy sportos eseményre készülnek, még a fesztivál előtt!

 

Gyere ki jövő kedden a Velencére, az Északi-Strandra, a Vízi Várhoz, és nézd meg, hogy neves sportolóink és ismert zenészeink hogyan rúgják a bőrt a homokban! Június 12-én 11:00 és 12:00 óra között egy izgalmas és egyedülálló strandfoci mérkőzéssel készülnek az EFOTT szervezői,


 

ahol többek között a Sapa Fehérvár AV19 hoki-, illetve az AlbaComp Fehérvár kosárcsapatának tagjai, a Carbonfools énekese, Fehér Balázs, a legismertebb haza rapper-fenegyerek, azaz Sub Bass Monster, a Majka Belehalok c. dalában közreműködő Curtis, az Intim Torna Illegál bandából ismert Dorogi Péter és Kiss Sándor, valamint az Animal Cannibals mérkőznek meg egymással.

 

És még… Válogatott labdarúgók, és strandfoci válogatott játékosok teszik izgalmasabbá a bajnokságot!

 

A nem mindennapi meccsek szakkomentátora a sporteseményeket hihetetlen leleményes hozzászólásokkal fűszerező Horti Gábor, a SportKlub oszlopos tagja lesz. A játékvezetői tisztséget pedig a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottságának elnöke, a volt NB I-es mérkőzésvezető Arany Tamás tölti be, aki háromszor is elnyerte az Év játékvezetője címet.

 

A látványos cselek és gólok mellett Veres Márk BMX bajnok is elkápráztat minket lenyűgöző biciklis trükkjeivel.

 

Hangolódjunk együtt a legsportosabb fesztiválra, a 2012-ben július 3. és 8. között Velencén lehorgonyzó EFOTT-ra, ahol a széles zenei paletta, a magyar és külföldi együttesek, valamint színházi előadások mellett rengeteg sportprogram közül válogathatunk. A fesztiválon lehet majd zumbázni, strandröplabdázni, ki lehet próbálni a wakeboard pályát, a szörföt, a sárkányhajózást vagy a kajak-kenuzást.


Hitel, pályázat, üzletfejlesztés

Tisztelettel meghívjuk Önt és a témában illetékes munkatársait programunkra:

„Kérdezze a szakértőket hitelekről, pályázatokról, üzletfejlesztési lehetőségekről!

Időpont: 2012. június 12-én (kedden) 10,00 – 12,00h
Helyszín:
Velence, Civilház (2481 Velence, Fő út 64.)
Házigazda: Oláhné Surányi Ágnes polgármester asszony

Tisztelettel és szeretettel hívjuk Velence és a környező települések – Gárdony, Kápolnásnyék, Nadap, Pákozd, Pázmánd, Sukoró, Vereb, Zichyújfalu – működő vagy akár teljesen induló vállalkozásainak képviselőit, könyvelőket, érdeklődőket.


 

A program keretében hitelekről, pályázati lehetőségekről és a piaci kapcsolatépítés egy sajátos lehetőségéről lesz szó; számos fontos, hasznos információt kínálunk az érdeklődő vállalkozóknak:

Pénzügyi tanácsadás bemutatja azokat a pénzügyi konstrukciókat, melyek a kamaránál egyszerűen, kedvező kamatfeltételekkel igényelhetők. Széchenyi Kártya termékeket, az Agrár Széchenyi Kártyát az Új Széchenyi Hitel Program akár a legkisebb, akár a teljesen kezdő vállalkozások által is eredményesen igényelhető mikrohitel termékeit, továbbá a vissza nem térítendő támogatással kombinált mikrohitel (GOP 2011-2.1.1/M) programot.

A Széchenyi Programiroda székesfehérvári irodája első kézből ad aktuális áttekintést mikro- és kisvállalkozások számára elérhető, ezek között a legkeresettebb pályázatokról. A Programiroda munkatársai végigkísérik a vállalkozás uniós pályázatának teljes folyamatát a projektötlet megfogalmazásától, a pályázat kiválasztásán és beadásán át, a pénzügyi elszámolás lezárásig.

Szó lesz a kamara keretein belül működő – brüsszeli hátterű – Enterprise Europe Network információs irodánk tevékenységéről, az üzleti adatbázisokról és egyéb szolgáltatásairól, melyek a vállalkozások működését segítik többek között térítésmentes partner-, illetve technológiakereséssel, kínálással.

A rendezvény térítésmentes, de a részvétel feltétele az előzetes on-line jelentkezés a www.fmkik.hu honlap jobb hasábjában, a „Rendezvények link alatt.

Információ: Erdősné Sz. Zsuzsa, (22) 510-314, zsuzsa.erdos@fmkik.hu, Szabadosné H. Gyöngyi (22) 510-317, gyongyi.szabados@fmkik.hu

Székesfehérvár, 2012. május 31.

Tisztelettel:

Radetzky Jenő s.k.                 Sipos Éva s.k.
        elnök                                  főtitkár

 


Közlemény

Segítség bajba jutott hiteleseknek és eladósodott családoknak. Bővebben...


Segítség bajba jutott hiteleseknek és eladósodott családoknak. Bővebben...


Pénteki TóParty Party

Sok szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a TóParty RendezvényStrandon (Gárdony, Ibolya u. 2.), 2012. június 29-én 15:00 órától, a nyári szezont megnyitó Pénteki TóParty Party elnevezésű rendezvényre. www.toparty.hu

 


Sok szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a TóParty RendezvényStrandon (Gárdony, Ibolya u. 2.), 2012. június 29-én 15:00 órától, a nyári szezont megnyitó Pénteki TóParty Party elnevezésű rendezvényre. www.toparty.hu

 


Hegyünnep Pázmándon

VII. Pünkösdi Hegyünnep Pázmándon, 2012. május 27-én.


hegyunnep_jav


Magyarok Vására és Szent Iván napi mulatság

 

2012. június 16-án egész nap Magyarok Vására rendezvényt és Szent Iván napi vasar1mulatságot tartunk, a Velence, újtelepi Közösségi ház udvarán, melyre szeretettel várunk minden érdeklődőt.

A hagyományokhoz hűen, idén is helyi termelők, zöldség, gyümölcs, tejtermék és húsféléi mellett, kézművesek portékái közül is válogathatnak.


A vásári hangulat fokozására lesz még élő népzene, palacsinta sütő verseny, íjászat, rovás verseny, népi gyermekjátékok, vásári bábosok és még sokan mások. Az napot tűzugrás és táncház zárja.

Továbbá, szívesen várjuk még, olyan helyi termelők jelentkezését, akik eddig még nem vettek részt vásárunkon. Elérhetőség: Balázs Imre 06 20 348-5721

Egyesületünk egyéb programjai: gyermek és felnőtt néptánc foglalkozás minden hétfőn 6-tól, a Közösségi házban. Örömmel fogadjuk a táncolni vágyókat!

                                                                   Regélő Hagyományőrző Egyesület

vasar2vasar3


Képviselő-testületi ülés

H I R D E T M É N Y

Tisztelt Velencei Állampolgárok! Tisztelt Választópolgárok!

Velence Város Önkormányzat Képviselő-testülete munkaterv szerinti ülését
2012. május 14-én (hétfőn) 15.00 órai kezdettel tartja a Kastélyban (Tópart u. 52.)


Közlemény

A Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség közleménye az Agárdi Gyógy-és Termálfürdő termálvízigény bővítésének környezeti hatásvizsgálata tárgyában indult közigazgatási hatósági eljárással kapcsolatban.


KTI tájékoztatója menetrend változásról

A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyközlekedési Igazgatóságot, hogy 2012. május 7-én 0.00 órától 2012. június 15-én 24.00 óráig Budapest-Déli – Székesfehérvár vasútvonalon pályaépítési munkálatok miatt a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.


Gárdony –Székesfehérvár állomások között a 14668 sz. vonat helyett 2012. május 11-től 2012. május 24-ig, továbbá Székesfehérvár – Gárdony állomások között a 4619 sz. vonat helyett naponta vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

2012. május 7-től 2012. május 20-ig a Budapest-Keletiről 10:15 órakor és 17:05 órakor induló vonatok, továbbá Nagykanizsa állomásról 7:05 órakor és Keszthely állomásról 15:35 órakor induló vonatok KELENFÖLD állomáson nem állnak meg.

A tájékoztató melléklete itt olvasható.


Tárnok – Székesfehérvár vonalszakasz átépítése

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 2012. április 26-án kiadott sajtóközleménye a Tárnok – Székesfehérvár vonalszakasz átépítéséről.


Átmeneti vízminőség változás

A DRV Zrt. illetékesének tájékoztatása szerint Velence város egész területén 2012. április 24. és május 25. között hálózat karbantartási munkák keretén belül, hálózatmosatást, tűzcsap karbantartást végeznek.

A karbantartási munkálatok alatt az ivóvízhálózaton szolgáltatott ivóvíz, átmenetileg opálossá válhat, valamint nyomás ingadozás várható.


A szolgáltatott ivóvíz egyéb paramétereiben semminemű változás nem következik be, továbbra is a szabványoknak megfelelő.

A tájékoztató teljes terjedelmében  itt olvasható


V. Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál

V. Velencei-tavi Hal-, 3421-velencei-tavi-hal-vad-borVad-, Bor- és Pálinkafesztivál – Agárd


2012. ÁPRILIS 27. PÉNTEK

Gárdonyi Rönkvár (Gárdony-Agárdpuszta, Sigray u. 1. – a Gárdonyi Géza Emlékház és a Velencei-tavi Galéria által határolt terület):

17.00     Várvédő csatára toborzó. Vértek, sisakok készítése a majdani várkapitánnyal. Csatára készülés.


18.00     Megnyitó ceremónia a Gárdonyi Várközpontban (a francia és a német testvérvárosi delegáció fogadása, a vár ünnepélyes megnyitása, a várkapitány kinevezése) Megnyitó beszédet mond: Tóth István polgármester

18.10     Hadnagyoknak tanúság Az egri hősök korának magyarországi és török zenéjéből, A Musica Historica régizene együttes koncertje a várban

18.40     Várvédő csata, a vár megvédése (Lábadi várkapitány és csapata megvédi a várat a támadó török csapatoktól.)

18:50     A Magyar Királyi Kardforgatók Rendje – történelmi magyar harcművészetek török kori harcászati bemutatója

19.20     Íjászat, kardvívás, harctechnikák tanulása a harcosoktól, a vár és a vár kazamata-rendszerének felfedezése

20.30     Tűzzsonglőrök bemutatója

2012. ÁPRILIS 28. SZOMBAT

Nagyszínpad:

10:00     Trófea kiállítás megnyitója, felvonulás. Közreműködnek a Mörlenbach-i vadászkürtösök, a dinnyési néptáncosok és a zichyújfalui mazsorettek

10:30     A Kacagány Citerazenekar bemutatója

10:45     Mörlenbach-i vadászkürtösök bemutatója

11:00     Fesztivál-Futóverseny rajtja

11:30     A zichyújfalui mazsorettcsoport bemutatója

14:00     A dinnyési néptánccsoport bemutatója

15:00     A dinnyési Iglice népdalkör bemutatója

16:00     Barabonto zenekar koncertje

18:00     Máté Péter Emlékest a Retro 5 zenekarral

20:30     Ocho Macho koncert

Kisszínpad:

10:00 – 15:30     …és szól a zene…

15:30 - 16:00      Az Aprócska néptánccsoport bemutatója

16:00 - 17:00      Karate bemutató

18:30 - 20:00      Cry Baby koncert

20:30 - 23:00      Giotine együttes koncertje

Egyéb helyszínek:

10:00 - 13:00      Vad-főzőverseny a csónakkikötő öböl és a Napsugár Strand között (Rossz idő esetén a program a VVSI telepen kerül megrendezésre – Agárd, Tópart u. 17.)

10:00 - 17:00      Grand Lovasudvar ingyenes lovagoltatása a Magyar Réten

10:00 - 18:00      Trófea kiállítás az Agancs Kertben

10:00 – 18:00     Íjászat, hajító fegyverek, szabadvívás gyakorló fegyverekkel, népi ügyességi játékok, erőpróbák a Rönkvár és a Gárdonyi Géza Emlékház közötti területen

10:00 – 18:00     Nyílt nap az L. Simon Pincészetben – pincelátogatás borkóstolóval egybekötve 100 Ft/dl-ért kóstolhatók a következő borok: Zöldveltelini, Olaszrizling, Tramini. Palackos, illetve folyóborok elvitelre vásárolhatók.

10:00 – 19:00     Nyílt nap az Agárdi Pálinkafőzdében – Kemencés hal és vad ételek, kenyérlángos kis állat simogató, póni lovaglás, főzdelátogatások 2 óránként / létszámtól függően óránként, pálinkakóstolás, légvár. A Pálinka Vendéglő bejelentkezéssel fogadja Vendégeit.

10:00 – 20:00     A Nyugalom Szigete és Gyermeksziget - A Katolikus Egyházközségek rendezvénye, az agárdi Szent István templomban és a templomkertben, amely a rendezvény helyszínétől mintegy száz méterre található a Balatoni úton (7-es főút) Székesfehérvár irányában.

11:00 - 12:30      Hajókirándulás a Velencei-tavi Madárrezervátumba - Teljes árú jegy: 980 Ft, Kedvezményes diák (18 éves kor alatt) és nyugdíjas jegy: 710 Ft, Gyermekek 4 éves kor alatt jegy nélkül utazhatnak. Családi kedvezmény: két felnőtt esetén a második gyermek ingyen utazhat – Agárdi hajóállomás

11:00 – 16:00     Capry elektromos kishajó kipróbálási lehetőség – agárdi szabadpartszakasznál

11:00 - 16:00      A Velencei-tavi Művészetbarátok körének foglalkozása az Agancs Kertben

15:00     Vadászkutya bemutató a Magyar Réten

19:00     Alboráda koncert az agárdi katolikus templomban, közreműködik Szabó Gabriella zongorán és Jónás Krisztina

2012. ÁPRILIS 29. VASÁRNAP

Nagyszínpad:

10:00 – 13:00     …és szól a zene…

13:00     Hal-főzőverseny eredményhirdetése

14:00     Madzag Együttes: Csalóka Péter - komikus mesejáték óriásbábokkal, a közönség bevonásával

15:00     A Dinazma tánccsoport bemutatója és Koska Annamária ének produkciója

16:00     Etyek-Budai Borvidék borverseny eredményhirdetése és a Szent Benedictus Borlovagrend avató ceremóniája, országos chardonay borverseny eredményhirdetése

18:00     Tolvai Renáta (Megasztár) feat Horváth Márk, Jász András acoustic show

20:00     RockOn koncert

Kisszínpad:

10:00 – 16:00     …és szól a zene…

16:00 - 17:00      Dance the Life táncbemutató

17:00 - 18:00      Varga László slágerénekes

18:30 - 20:00      Bankrupt koncert

20:00 – 21:30     No Neim koncert

21:30 - 23:00      Karaoke

Egyéb helyszínek:

8:00       Dinnyési Fertő - túra (Gyerekjegy, nyugdíjas jegy: 350 Ft, felnőtteknek: 600 Ft). Indulás: Dinnyés, Rózsa utca vége.

09:00 Látogatás a dinnyési halivadék nevelőbe. Indulás busszal: 09:00 órakor a Piactér mellől. A program ingyenes.

10:00     Gyermek horgászverseny az agárdi csónakkikötőben

10:00 - 13:00      Halétek verseny a csónakkikötő öböl és a Napsugár Strand között. (Rossz idő esetén a program a VVSI telepen kerül megrendezésre – Agárd, Tópart u. 17.)

10:00 – 16:00     Sárkányhajó kipróbálási lehetőség. Indul a csónakkikötőtől. (Rossz idő esetén a program a VVSI telepen kerül megrendezésre – Agárd, Tópart u. 17.)

10:00 - 16:00      Az Alkot6tok Egyesület kézműves foglalkozása az Agancs Kertben

10:00 - 17:00      Grand Lovasudvar ingyenes lovagoltatása a Magyar Réten

10:00 – 18:00     Méréstörténeti kiállítás a Magyar Rétnél

10:00 – 18:00     Íjászat, hajító fegyverek, szabadvívás gyakorló fegyverekkel, népi ügyességi játékok, erőpróbák a Rönkvár és a Gárdonyi Géza Emlékház közötti területen

10:00 – 18:00     Nyílt nap az L. Simon Pincészetben – pincelátogatás borkóstolóval egybekötve 100 Ft/dl-ért kóstolhatók a következő borok: Zöldveltelini, Olaszrizling, Tramini. Palackos, illetve folyóborok elvitelre vásárolhatók.

10:00 – 19:00     Nyílt nap az Agárdi Pálinkafőzdében – Kemencés hal és vad ételek, kenyérlángos kis állat simogató, póni lovaglás, főzdelátogatások 2 óránként / létszámtól függően óránként, pálinkakóstolás, légvár. A Pálinka Vendéglő bejelentkezéssel fogadja Vendégeit.

11:00     Szigetkerülő túra. Indul a csónakkikötőtől. (Rossz idő esetén a program a VVSI telepen kerül megrendezésre – Agárd, Tópart u. 17.)

11:00 – 20:00     A Nyugalom Szigete és Gyermeksziget - A Katolikus Egyházközségek rendezvénye, az agárdi Szent István templomban és a templomkertben, amely a rendezvény helyszínétől mintegy száz méterre található a Balatoni úton (7-es főút) Székesfehérvár irányában.

14:00     Tókörnyéki települések vízitúrája. Indul a csónakkikötőtől. (Rossz idő esetén a program a VVSI telepen kerül megrendezésre – Agárd, Tópart u. 17.)

14:00 - 17:00      Hajómodell és vízi repülőmodell bemutató (kedvező időjárás esetén) a tóparton

 

2012. ÁPRILIS 30. HÉTFŐ

Nagyszínpad:

10:00 – 13:00     …és szól a zene…

13:00     Óperenciás Bábszínház - Gulliver Lilliputban és az óriások földjén

14:00     Bartha Tóni Bábszínháza: Paprika Jancsi

16:30     Kiss Kata Zenekar koncertje

18:30     HunKunDance - Népünk Ritmusára táncműsor

20:00     Örökség (Kormorán örökség) koncert

kb. 21:30             Tűzijáték

22:00     Pádár Alexandra és Nagy Dávid koncert

Kisszínpad:

10:00 – 16:00     …és szól a zene…

16:00 - 17:00      Zumba bemutató

17:00 - 18:00      Solymász bemutató

18:30 - 20:00      Pádár Alexandra és Nagy Dávid koncert

20:30 - 22:30      Cameleon koncert

Egyéb helyszínek:

8:00       Kirándulás a Pákozdi Ingókövekhez – busz indul a piactértől 08:00 órakor

10:00     Madárlesre indulás kenuval a csónakkikötőtől. (Rossz idő esetén a program a VVSI telepen kerül megrendezésre – Agárd, Tópart u. 17.)

10:00 - 18:00      Egész napos solymász bemutató a Magyar Réten és a fesztivál egész területén

10:00 – 18:00     Méréstörténeti kiállítás a Magyar Rétnél

10:00 – 18:00     Íjászat, hajító fegyverek, szabadvívás gyakorló fegyverekkel, népi ügyességi játékok, erőpróbák a Rönkvár és a Gárdonyi Géza Emlékház közötti területen

10:00 – 18:00     Nyílt nap az L. Simon Pincészetben – pincelátogatás borkóstolóval egybekötve 100 Ft/dl-ért kóstolhatók a következő borok: Zöldveltelini, Olaszrizling, Tramini. Palackos, illetve folyóborok elvitelre vásárolhatók.

10:00 – 19:00     Nyílt nap az Agárdi Pálinkafőzdében – Kemencés hal és vad ételek, kenyérlángos kis állat simogató, póni lovaglás, főzdelátogatások 2 óránként / létszámtól függően óránként, pálinkakóstolás, légvár. A Pálinka Vendéglő bejelentkezéssel fogadja Vendégeit.

10:00 – 20:00     A Nyugalom Szigete és Gyermeksziget - A Katolikus Egyházközségek rendezvénye, az agárdi Szent István templomban és a templomkertben, amely a rendezvény helyszínétől mintegy száz méterre található a Balatoni úton (7-es főút) Székesfehérvár irányában.

10:30 - 15:00      Nagy-KulTúra busszal, idegenvezetéssel. Jegy ára: 600,-Ft (Busz indul a posta mögötti piac területéről 10:30 órakor). Útvonal: Agárdpuszta (Gárdonyi Géza Emlékház, Velencei-tavi Galéria, Szent Anna kápolna) – Kápolnásnyék (Vörösmarty Emlékmúzeum) – Nadap (szintezési ősjegy) – Sukoró (Református templom, Néprajzi Ház) – Pákozd (Katonai Emlékpark - KEMPP) – Dinnyés (Hagyományőrző Turisztikai Központ) -  Agárd (Sarvajc körösztye, Madárvárta)

11:00     Csákberényi csikósok bemutatója a Magyar Réten

11:00 - 16:00      Zsongó Bárka kézműves foglalkozás kicsiknek az Agancs Kertben

11:00 - 17:00      Paprika Jancsi csúzlizdája az Agancs Kertben

12:00     Madárlesre indulás kenuval a csónakkikötőtől. (Rossz idő esetén a program a VVSI telepen kerül megrendezésre – Agárd, Tópart u. 17.)

14:00     Madárlesre indulás kenuval a csónakkikötőtől. (Rossz idő esetén a program a VVSI telepen kerül megrendezésre – Agárd, Tópart u. 17.)

15:00     Csákberényi csikósok bemutatója a Magyar Réten

16:00     Madárlesre indulás kenuval a csónakkikötőtől. (Rossz idő esetén a program a VVSI telepen kerül megrendezésre – Agárd, Tópart u. 17.)

 

2012. MÁJUS 1. KEDD

Nagyszínpad:

10:00     Kistérségi Májusfa állítás

11:00     Eszter-Anna tánciskola bemutatója

12:00     A Dinazma tánccsoport bemutatója

13:00     Zumba bemutató

14:00     Óperenciás Bábszínház - Vízipók Csodapók

15:30     Kegye János pánsípművész előadása

17:30     Ciráda zenekar koncertje

19:30     Utcabál a G&B zenekarral

Kisszínpad:

10:00 – 15:00     …és szól a zene…

15:00 - 16:00      Dog Plusz kutyaiskola bemutatója

16:00 - 17:00      Kovács Gémes Julianna és a Kelet Varázs - keleti popslágerek és hastánc

17:00 - 18:00      Urbán Dance táncbemutató

18:30 - 20:00      Tűzvonal együttes koncertje

20:30 - 22:00      RockOn koncert

Egyéb helyszínek:

10:00 Tókerülő kerékpártúra – gyülekezési hely az információs faháznál.

10:00 - 16:00      Az Alkot6tok Egyesület kézműves foglalkozása az Agancs Kertben

10:00 – 18:00     Íjászat, hajító fegyverek, szabadvívás gyakorló fegyverekkel, népi ügyességi játékok, erőpróbák a Rönkvár és a Gárdonyi Géza Emlékház közötti területen

10:00 – 18:00     Nyílt nap az L. Simon Pincészetben – pincelátogatás borkóstolóval egybekötve 100 Ft/dl-ért kóstolhatók a következő borok: Zöldveltelini, Olaszrizling, Tramini. Palackos, illetve folyóborok elvitelre vásárolhatók.

10:00 – 20:00     A Nyugalom Szigete és Gyermeksziget - A Katolikus Egyházközségek rendezvénye, az agárdi Szent István templomban és a templomkertben, amely a rendezvény helyszínétől mintegy száz méterre található a Balatoni úton (7-es főút) Székesfehérvár irányában.

 

A FESZTIVÁL MIND A NÉGY NAPJÁN KISVONAT KÖZLEKEDIK A JELÖLT ÚTVONALON. ÓRÁNKÉNT INDUL, A FESZTIVÁL KÖZPONTJÁTÓL. ÚTVONAL: PIACTÉR (FORDULÓ), CHERNEL ISTVÁN ISKOLA, AGÁRDI PÁLINKAFŐZDE, L. SIMON PINCÉSZET (FORDULÓ).

MŰSORVEZETŐ: ÉGER LÁSZLÓ

Információ:

Kovács Henrietta

+36 30 46 410 46

 


1274
15

Üdvözlő szöveg

Tisztelt Látogatónk! Üdvözöljük Velence
Városának honlapján!
 

E-ügyintézés

 

Partner oldalak

 

Magyar Államkincstár honlapja

Magyar Élelmiszerbank Egyesület honlapja

 

 

1
...
81
82
83
84
85
Velence spinner