Ez az oldal a felhasználói élmény és a használhatóság növelése érdekében sütiket használ.
Elfogadom
Bővebben

Meghívó

Velence Város Önkormányzat Képviselő-testülete szeretettel hívja és várja a Lakosságot és az Üdülővendégeket 2012. augusztus 20-án (hétfőn) 11:00 órára a Fő utcai Katolikus Templom melletti parkban tartandó
Szent István Napi ünnepségére

Műsor: Kiss Csaba plébános szervezésében
Ünnepi beszéd, Himnusz


Velence Város Önkormányzat Képviselő-testülete szeretettel hívja és várja a Lakosságot és az Üdülővendégeket 2012. augusztus 20-án (hétfőn) 11:00 órára a Fő utcai Katolikus Templom melletti parkban tartandó
Szent István Napi ünnepségére

Műsor: Kiss Csaba plébános szervezésében
Ünnepi beszéd, Himnusz


Új képek a fotógalériában.

Honlapunkra felkerültek a Helyi minősítési rendszer 2012 díjak átadásán, valamint a Velencei Nyári Zenés Esték keretében bemutatott, Honfoglalás című rockopera előadásán készült  fotók. Bővebben...


Honlapunkra felkerültek a Helyi minősítési rendszer 2012 díjak átadásán, valamint a Velencei Nyári Zenés Esték keretében bemutatott, Honfoglalás című rockopera előadásán készült  fotók. Bővebben...


Érdemes pályázni

Érdemes pályázni, sikeres projektek a Tó körül

A Velencei-tó Térségfejlesztő Közhasznú Egyesület területén 109 nyertes pályázat született az elmúlt három évben, ezek a fejlesztések már 75%-ban megvalósultak.


A nyertes pályázatok közös célja a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiában –ban megfogalmazott jövőkép elérése, miszerint a Velencei-tó környéki települések egyik kitörési pontja az egyedi természeti és turisztikai értékekkel rendelkező terület idegenforgalmának fejlesztése, az új és a meglévő szolgáltatások bővítése, azok színvonalának növelése, új attrakciók és innovatív beruházások megvalósítása.

A célok közös elérésére 2012-ben még 3 pályázati körben lesz lehetőség, újabb pályázatokat beadni, a Velencei-tó LEADER HACS rendelkezésére álló fejlesztési forrásokra. Civil szerveztek, vállalkozások, Önkormányzatok indíthatnak el új projekteket annak érdekében, hogy a Velencei-tó térsége a kijelölt fejlődési úton tovább haladhasson, és a szolgáltatások száma bővüljön.

Elsősorban a gazdaságfejlesztés a prioritás, az eddigi tapasztalatok is azt mutatják, hogy az előzetes elgondolásunk, hogy a Velencei-tó turizmusához kapcsolódó szolgáltatásfejlesztés, mikrovállalkozások elindítása, stabilizálása létkérdés. Több nyertes pályázat már megvalósult, sőt többen már a pénzüket is megkapták, ez az utófinanszírozás miatt fontos. Az eddigi források 60% -a gazdaságfejlesztési projektekben hasznosult, így nem csak új munkahely jöhetett létre, hanem a nehéz gazdasági helyzetben munkahelyek megmaradhattak.

Új LEADER pályázat novemberben

A Velencei-tó kilenc településén az év végén újra lehet beadni pályázatokat LEADER jogcímben, ehhez a www.velenceitoleader.eu honlapon lévő projektadatlapot kell kitöltve most benyújtani, hogy az igények alapján megkezdődhessen a tervezés, a sikeres pályáztatás érdekében.

Kérjük látogasson el honlapunkra ahol bővebben olvashat a pályázás folyamatáról, nyertes projektekről, programokról.

Stadler Klára

Velencei-tó Térségfejlesztő Közhasznú Egyesület


Közösségi Ház órarendje

Változások a Közösségi Ház órarendjében. Bővebben...


Változások a Közösségi Ház órarendjében. Bővebben...


Velencei-tó Kapuja

A Tenders Electronic Daly levele a Velencei-tó Kapuja építés kivitelezési munkáinak folytatására kiírt közbeszerzésnek  az Európai Unió Hivatalos Lapjának Kiegészítésében (HL S) és a TED (Tenders Electronic Daily) adatbázisában való megjelenésével  kapcsolatban.


Velence Város Önkormányzata

Elküldött dokumentum: Jul 16, 2012
Cím: HU-Velence: Építési munkák

Az Ön által elküldött hirdetmény a mai naptól, közép-európai idő szerint 09.00 órától lesz hozzáférhető az Európai Unió Hivatalos Lapjának Kiegészítésében (HL S), a TED (Tenders Electronic Daily) adatbázisában.

Ettől kezdve a
2012226801
jelre klikkelve megtekintheti a közzétett hirdetményt...


Meghívó

VIDÉKFEJLESZTÉS KÖZÖSEN ÖNNEL
TURISZTIKA
TÁJÉKOZTATÓ FÓRUM
2012.JÚLIUS 18- ÁN SZERDÁN, 16.00  ÓRAKOR

HELYSZÍN: VELENCEI‐TÓ TÉRSÉGFEJLESZTŐ KÖZHASZNÚ EGYESÜLET
VELENCE, BALATONI ÚT 65.
EMELETI TÁRGYALÓ


Hirdetmény

Velence Város Önkormányzat Képviselő-testülete munkaterv szerinti kihelyezett ülését 2012. július 16-án (hétfőn) 15.00 órai kezdettel tartja a Meseliget Óvodában. (Fő u. 79.)


I.sz. fogorvosi körzet

Velence I.sz. fogorvosi körzet rendelése szabadság miatt 2012. júl.16-25-ig szünetel.

Részletek...


Velence I.sz. fogorvosi körzet rendelése szabadság miatt 2012. júl.16-25-ig szünetel.

Részletek...


Munkalehetőség

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér Megyei Igazgatósága Kápolnásnyéki Üzemmérnöksége közmunkásokat keres az alábbi munkakörökbe...


EFOTT hírek július 05 - 06 - 07.

Július 05. csütörtök

A Tankcsapda felülkerekedett a viharon
EFOTT helyzetjelentés az eső után 

Ma már csak néhány tócsa emlékeztet a tegnap esti irie_maffiaviharra,az aktivitások és programok zavartalanul folytatódnak az EFOTT-on. A szervezők mindent megtettek a fesztiválozók testi épségének megőrzéséért, és átszervezték a programokat, hogy a zivatar elvonultával tovább szórakozhassanak.

 


 Óriási koncertet adott Dr. Alban, az Irie Maffia és a Tankcsapda.

A másodfokú viharjelzés kiadását követően folyamatos szervezői kontroll alatt, szakértők bevonásával működött az EFOTT. A stáb tagjai a katasztrófavédelemmel és a helyi hatóságokkal összefogva megtették a szükséges óvintézkedéseket, és a fesztiválozókat folyamatosan tájékoztattákaz aktuális helyzetről és tennivalókról.Több csatornán kommunikálták, hogy a vihar elől hova vonulhatnak biztonságba. A zord időjárás elvonultáig szüneteltették a szabadtéri programokat, a színpadokat áramtalanították és lefedték. A fedett helyeken zavartalanul folytatódtak az események.

 Hogy minél kevesebb koncert maradjon el, a zenekarok átvonultak a fedett helyszínekre, és a felhőszakadást követően aTankcsapda már a Pepsi Nagyszínpadon adott zúzós koncertet. tankcsapda_koncertLukács Laciék megemlékeztek első EFOTT-os fellépésükről is, amikor még kis színpadon, kis közönség előtt léptek fel - bő húsz esztendővel ezelőtt. A svéd sztár DJ, John Dahlbäck már a tervezett időben pörgette a lemezeket, méghozzá teltház előtt.

 Napközben a tóban való lubickolás és a MEFOB strandröplabda döntője mellett tagadhatatlanul Kiss Ádám fellépése vitte a prímet. Az emberek fürtökben lógtak a RauchaREna sátrának bejáratainál. Este pedig a Thuróczy Szabival kiegészült Kapa-Pepe duóA fajok eredete című háromszereplős darabja aratott nagy sikert.

 Ma a dugulási problémák elhárítása folyik, a vízzel elárasztott területekről még éjjel kiszivattyúzták a vizet, az elázott sátrú fesztiválozókat pedig száraz helyre költöztették. A pénteki napon remek hazai előadók és egy igazi világsztár érkezik Velencére. Ma jön:Péterfy Bori, Kiscsillag,AkkezdetPhiai, GanxstaZolee és a Kartel, 30Y és az ausztrál DubFX. A színházrajongók a Galaxis útikalauz stopposoknak című darabra ülhetnek be.

 EFOTT – Csak szabadon…

Július 06. péntek

DubFX: ennyien még nem vonaglottak a nagyszínpad előtt
Szuperpénteket zárt az EFOTT

 Pénteken napközben már mindenki arról beszélt, vajon mikor érkezhetDubFX.dubfx A világhírű utcazenész meg is hálálta a velencei közönség vendégszeretetét, óriási bulit csapott FlowerFairy-vel, Mr. Woodnote-tal és CAde-del, akiket Magyarországon még soha nem láthattuk együtt színpadon. Még az eső is abbamaradt, a fesztiválozók tombolhattak hajnalig. Az EFOTT harmadik napján volt még Kiscsillag, Péterfy Bori és szövegeltek az AkkezdetPhiai is.

 Megkegyelmeztek az égiek az Efottozóknak, a gyülekező viharfelhők egy gyenge zápor után eltűntek a Velencei-tó fölül, semmi nem szabhatott határt a reggelig tartó őrületnek. Az alapozás már koraeste beindult, olyan nagyszerű zenekarok léptek fel, mint a Magashegyi Underground, a 30Y, és szaggatta a húrokat a GanxstaZolee és a Kartel. De láthattuk a hosszú idő után először fesztiválozó lovasi_andras_kiscsillagPéterfy Borit is, a Kiscsillagot pedig a közönségnem akarta leengedni a színpadról.

Mire elkezdődött DubFX koncertje, zsúfolásig megtelt a Pepsi Színpad előtti tér, az elmúlt napokban nem csápoltak még ennyien a nagyszínpad előtt. Az ausztrál utcazenész ki is tett magáért, alaposan megtáncoltatta az embereket barátnőjével, azaz FlowerFairy-vel, illetve vendégfellépőivel, a szaxofon-zseni Mr. Woodnote-tal és a puskaszájú CAde-del. A zenészeknek nagyon tetszett Velence, DubFX különösen örült a hőségnek, hiszen eddig mindig télen járt Magyarországon: mezítláb sétálgatva várta, hogy felléphessen.peterfy_bori_tombol_a_szinpadon_1

 A 2012-es EFOTT utolsó napján is minden adott, hogy jót szórakozzunk. Velencén lesz többek között a Quimby, a Vad Fruttik, a PunnanyMassif, a Belmondo és az AnimaSound System. Külföldi vendégekben sem lesz hiány: a Brooklyn Bounce és Roni Size teszi fel az i-re a pontot. Az utolsó estén a Szkéné Színház is bezárja kapuit, a Neptun BrigádTévedések vígjátéka című darabbal búcsúzik méltóképpen Velencétől.

 EFOTT – Csak szabadon…

tomeg

július 07. szombat

AQuimbyfelébresztette a tó szellemét

EFOTT zárónapi beszámoló

Az ország legnagyobb történelmi múltjával büszkélkedő nyári rendezvény utolsó napján is annyi programlehetőség adódott, hogy a választás senkinek sem volt könnyű. Az est hangulatát a pörgős Mystery Gang és a nem kevésbé ütős Brooklyn Bounce koncertje alapozta meg, mindenfelé önfeledten táncoló fesztiválozókat lehetett látni. A legnagyobb tömeg a Quimby-t várta; Kiss Tibiék ígya 30Y-nal és DubFX-szel kerülhettek az EFOTT képzeletbeli dobogójára, hiszenaz öt nap alatt talán rájuk tomboltak a legtöbben.

Az idei EFOTT-ra kétségtelenül a Quimby tette fel a koronát, egy tűt sem lehetett volna leejteni a Pepsi nagyszínpad előtt. quimbyKiss Tibiék saját bevallásuk szerint még a tó szellemét is felébresztették majd’ kétórás örömzenélésükkel, amelyet az egyedi és olykor groteszk grafikákat megjelentető vetítés és a profi fénytechnika tett élvezetesebbé. Az énekes kérésére több ezer ember csatlakozott antennáival a zenekarra, hogy együtt énekeljenek velük. A banda frontembere arra is felhívta a figyelmet, hogy egyáltalán nem baj, ha olykor hamis a közönség, hiszen a zenekar sem mindig találja el a hangokat. „De nem is azért szerettek minket, mert tökéletesek vagyunk, ugye?– tette fel a kérdést, amelyrea tömeg hangos üdvrivalgással válaszolt. Kiss Tibi és Varga Livius mellett Kárpáti „Dódi József is énekelt egy dalt.

A koraesti órákban két külön műfajban muzsikáló banda rázta fel a hangulatot. A Kalinkanagyszínpadon a rockabilly hazai helytartója, a Mystery Gang húzta a nagybőgőt, a RauchaREnában pedig a német Brooklyn Bouncegyors ütemeire szeletelt a nép. A Szkéné Színházban a Neptun BrigádTévedések vígjátéka című előadására pedig alig lehetett beférni. Hajnalban az AXE-Rádió1 PartyStationban muzsikáló angol Roni Size változtatta diszkóvá Velencét.

sarkanyhajoSzombaton napközben astrandszakasz újra nagy népszerűségnek örvendett,több ezren hűtötték magukat a vízben, de sokan nézték a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség által megszervezett látványos sárkányhajó versenytis. A Civil Falu és a Sport és Bringa Pont aktivitásaitól pedig számos érdeklődő búcsúzott szombaton.

EFOTT – Csak szabadon…Képviselő-testületi ülés

H I R D E T M É N Y

Tisztelt Velencei Állampolgárok! Tisztelt Választópolgárok!

Velence Város Önkormányzat Képviselő-testülete rendkívüli ülését
2012. július 9-én (hétfőn) 14.00 órai kezdettel tartja a Polgármesteri Hivatalban (Tópart u. 26.)


Tájékoztató

Az EFOTT rendezvénnyel kapcsolatos zaj miatti panaszok az alábbi telefonszámon jelezhetők:

06 30/240-3754


Az EFOTT rendezvénnyel kapcsolatos zaj miatti panaszok az alábbi telefonszámon jelezhetők:

06 30/240-3754


Elszabadult az EFOTT!

Egy hét csak szabadon a Velencei-tó partjáncsik_zenekar_foto_galos_viktor_

 Több mint háromszáz fellépővel várja ma délutántól a fesztiválozókat Magyarország legrégebbi kulturális- és könnyűzenei fesztiválja. Az EFOTT kitárta kapuit és már a nyitónapon rögtön olyan nagyszerű program várja az érdeklődőket, mint a Csík Zenekar szuperkoncertje, ahol vendégként fellép Presser Gábor, Dresch Mihály és Mező Misi.


Délután birtokba veszik a fesztiválozók a Velencei-tó partját, benépesül az Északi Strand: kezdetét veszi hazánk legnagyobb hallgatói bulija. A pörgés már ma elkezdődik az EFOTT-on a Csík Zenekar különleges, nyitó koncertjével.

 A további napokon a legnagyobb hazai előadók lépnek fel, csak néhány név a teljesség igénye nélkül: Quimby, Tankcsapda, Kiscsillag, Vad Fruttik és a Mystery Gang. Minden eddiginél több külföldi fellépő teszi tiszteletét Velencén. Itt lesz DubFX, Roni Size, a Brooklyn Bounce, John Dahlback és a Freestylers.

 A Velencére való lejutást a MÁV segíti megerősített járataival. Ez azt jelenti, hogy azok a vonatok is megállnak a tóparti városnál, amelyek menetrend szerint áthaladnának az állomáson. A vasútállomás és a rendezvény helyszíne között EFOTT fesztiválbusz közlekedik. Indulás előtt érdemes az efott.hu oldalon végigböngészni a menetrendet.

 EFOTT – Csak szabadon…


1275
15

Üdvözlő szöveg

Tisztelt Látogatónk! Üdvözöljük Velence
Városának honlapján!
 

E-ügyintézés

 

Partner oldalak

 

Magyar Államkincstár honlapja

Magyar Élelmiszerbank Egyesület honlapja

 

 

1
...
80
81
82
83
84
85
Velence spinner