Ez az oldal a felhasználói élmény és a használhatóság növelése érdekében sütiket használ.
Elfogadom
Bővebben

Elszabadult az EFOTT!

Egy hét csak szabadon a Velencei-tó partjáncsik_zenekar_foto_galos_viktor_

 Több mint háromszáz fellépővel várja ma délutántól a fesztiválozókat Magyarország legrégebbi kulturális- és könnyűzenei fesztiválja. Az EFOTT kitárta kapuit és már a nyitónapon rögtön olyan nagyszerű program várja az érdeklődőket, mint a Csík Zenekar szuperkoncertje, ahol vendégként fellép Presser Gábor, Dresch Mihály és Mező Misi.


Délután birtokba veszik a fesztiválozók a Velencei-tó partját, benépesül az Északi Strand: kezdetét veszi hazánk legnagyobb hallgatói bulija. A pörgés már ma elkezdődik az EFOTT-on a Csík Zenekar különleges, nyitó koncertjével.

 A további napokon a legnagyobb hazai előadók lépnek fel, csak néhány név a teljesség igénye nélkül: Quimby, Tankcsapda, Kiscsillag, Vad Fruttik és a Mystery Gang. Minden eddiginél több külföldi fellépő teszi tiszteletét Velencén. Itt lesz DubFX, Roni Size, a Brooklyn Bounce, John Dahlback és a Freestylers.

 A Velencére való lejutást a MÁV segíti megerősített járataival. Ez azt jelenti, hogy azok a vonatok is megállnak a tóparti városnál, amelyek menetrend szerint áthaladnának az állomáson. A vasútállomás és a rendezvény helyszíne között EFOTT fesztiválbusz közlekedik. Indulás előtt érdemes az efott.hu oldalon végigböngészni a menetrendet.

 EFOTT – Csak szabadon…


Mi mindent lehet csinálni az EFOTT-on?

Olimpikonok, borkóstolás, chilisbabevő-verseny és betyárkodáserkezes
Zene, sport, kultúra és gasztronómia – mi mindent lehet csinálni az EFOTT-on?

Megindult a visszaszámlálás: már csak négyet kell aludni, és itt az EFOTT! Azt már mindenki tudja, hogy hazánk legnagyobb hallgatói rendezvénye változatos koncerteknek és buliknak ad otthont, de mit lehet csinálni ott napközben? Nos, unatkozni biztos nem…


 

Sport! Az Olimpia évében még nagyobb hangsúlyt kap, mint valaha! Szinte magától is értetődő a Velencei-tó partján… Mindjárt a fesztivál nyitónapján – Ne csak mulass, mozdulj is! – felkiáltással 7-9 fős csoportok, profi kísérőkkel kelnek útra Budapestről Velencére, két kerékkel. A „Tekerj az EFOTT-ra program szervezői csomagszállítással és frissítő pontokkal segítik a kalandvágyó bicikliseket. A fesztivál többi napján lehet úszni, strandfocizni, röplabdázni, vízilabdázni, vagy olyan újdonságokat kipróbálni, mint a krav maga, netántán a muay tai. A helyszínen felállított Sport és Bringa Pontnál minden sportprogramról kaphatunk információkat, nevezhetünk a versenyekre, sőt a szükséges sporteszközöket is beszerezhetjük itt.

 

Igazi csemegének számítanak a Rauch aREna sátornál felállított kerékpárok: bárki tekerhet rajtuk, s ezzel nem kisebb dolgot tesznek, mint hogy az EFOTT energiaellátásához járulnak hozzá! Aki pedig kellőképpen le- és megizzadt, térjen be az AXE standjához, modellek fogják megfürdetni!

 

Még mindig sport! A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség olyan események megszervezését is vállalta az EFOTT-on, mint a Strandröplabda Országos Bajnokság, vagy a sárkányhajó verseny. Mindezen felül délutánonként egy-egy igazi sportikont hoznak el Velencére, akikkel színpadi beszélgetések keretében propagálnak az egészséges életmód mellett. Így a fesztiválozók olyan hírességekkel találkozhatnak, mint Kósz Zoltán vízilabdázó, Kovács Zoltán kenus, Csollány Szilveszter tornász, dr. Kovács Antal judos, Martinek János öttusázó, dr. Füzi Ákos labdarúgó és az ötvenegyszeres ironman, Kropkó Péter.

 

No és mit csinálhatunk még napközben?

A BME-HÖOK sátorban tematikus napokba futhatunk, lesz VADnyugat napja chilisbabevő-versennyel, patkódobálással, és például magyar kultúra napja betyárkodással. A színház szerelmeseinek a Szkéné Színház társulata fog üdítő darabokkal szolgálni, aztán lesz még kettlebell, karikás ostor bemutató, vagy hangolódás az esti bulira, azaz borkóstolás sommelier segítségével. De még mielőtt alkoholt innánk, látogassuk meg a Civil Falu egy-egy aktivitását, és térjünk be az Egy Csepp Figyelem Alapítvány ingyenes egészségügyi szűrésére.

 

 

Július 3-8., Velence, Északi Strand

EFOTT – Csak szabadon…


Készpénz nélkül az EFOTT-on

Új valutanemben fizetnek Velencén a fesztiválozók

 Az EFOTT is csatlakozik a készpénznélküli fesztiválok táborához, aEFOTT_logo_kicsizaz idén július 3. és 8. között kizárólag TakarékPont Fesztiválkártyával lehet fizetni a legnagyobb hallgatói rendezvényen, Velencén. Sőt a szervezők új pénznemet vezetnek be, s erre még nem volt példa a hazai fesztiválok történetében: 1 HUF 1 TP-vel, azaz TakarékPonttal lesz azonos értékű.


kreativ

 

Az idei EFOTT nem csak abban lesz más, hogy minden eddiginél több külföldi zenész lép színpadra, vagy hogy a szokásosnál is több sportolási lehetőséget kínál, de történetében először most színházi előadásokkal is készülnek, valamint csatlakozik a fesztiválkártyát alkalmazó rendezvényekhez. Az 1976-óta vándorló, folyamatosan bővülő rendezvény úttörő vállalkozása, hogy az esemény idejére és helyszínére új pénznemet vezet be. Ennek értelmében július 3. és 8. között minden szolgáltatást TakarékPontban számolnak, így a sört is TP-ben mérik Ft helyett.

 

Az EFOTT és a legnagyobb hazai pénzintézeti hálózat, a TakarékPont együttműködésének köszönhetően több kedvezményt is élvezhetnek a leendő fesztiválozók, például kedvezményesen vásárolhatnak EFOTT hétvégi jegyet – ehhez egy napijegy áráért juthatnak hozzá, amely akár 5500 Ft megtakarítást is jelenthet számukra.*

 

A bankkártyaként működő TakarékPont Fesztiválkártyával sokkal gyorsabbá válik az EFOTT-on való fizetés. A kártyát már rögtön a fesztiválra történő belépéskor, a kasszánál is fel lehet tölteni, de további négy feltöltő ponton is átválthatjuk majd pénzünket TakarékPontokra, majd a fesztivál végén vissza – avatott a részletekbe Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.

 

Hisszük azt, hogy a fiatalokat a közösségi élmények kovácsolják össze. Ezért tartjuk fontosnak, hogy jelen legyünk ezeken az eseményeken, hiszen ez az a korcsoport, amely leginkább igényli a támogatást, hogy felelősségteljes felnőttek, gondos szülők és sikeres emberek váljanak belőlük – mondta Brezina Szabolcs, a TakarékBank Zrt. ügyvezető igazgatója.

 

 

EFOTT – Csak szabadon…

 

 

* Az új ügyfelek TakarékPont Gyorsítás és Haladás számlacsomag nyitása és a megnyitott számlacsomaghoz első évben díjmentes MasterCard® PayPass™ TaPassz - bármilyen személyes tárgyra felragasztható mini bankkártya - igénylése esetén kedvezményesen vásárolhatnak EFOTT hétvégi jegyet. Azok az új ügyfelek, akik a fent említett két számlacsomag közül választanak, és a rendezvényen használt Fesztiválkártyát is visszaváltják 2012. július 31-ig a TakarékPont fiókokban, fizetési számlájukon a Fesztiválkártya kártyabérleti díján felül további 1000 Ft kerül jóváírásra. A tájékoztatás nem teljes körű. A TakarékPont Gyorsítás és Haladás számlacsomagok kondícióit, szerződéskötési feltételeit, a TakarékPont hálózatban résztvevő Hitelintézetek által közzétett mindenkor hatályos Hirdetmények, Üzletszabályzatok, valamint a www.takarekpont.hu oldalon található további ismertetők tartalmazzák.


Zajkibocsátási határérték

Gárdony város jegyzője által kiadott végzés, melynek tárgya:  zajkibocsátási határérték megállapítása az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója 2012 elnevezésű rendezvényre vonatkozóan.


 A végzés teljes terjedelmében itt olvasható.


Szakorvosi Rendelőintézet álláshirdetése

A Velencei Rendelőintézet felvételt hirdet pályakezdők részére

szakápolónő pozíció betöltésére.


 

További információ: 22/589-515 vagy Kondor Éva - 06/30 316-1069


Strandfoci-parádé élsportolókkal és zenészekkel

Az EFOTT résztvevői tesztelték a velencei sportpályátNyertes_csapat_serleggel

Deltás sportolók és menő zenészek vették birtokukba a velencei strandfoci pályát, ezzel is népszerűsítvén a közelgő EFOTT testmozgásra ösztönző lehetőségeit. A barátságos mérkőzéseken a fehérvári jégkorongosok, valamint az AlbaComp kosarasaiugyanúgy rúgták a bőrt a homokban, mint a rap fenegyerekei, azaz SubBassMonster és az AnimalCannibals, vagy az Intim Torna Illegál, illetve Herczeg Zoltán divattervező.


 

SAPA_Fehervar_VS_AXE-ordogokAz EFOTT (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója) széles zenei kínálattal,és a több mint 300 fellépő mellett kulturális programokkal és sokfajta sportolási lehetőséggel várja idén is a fesztiválozókat, 2012. július 3-8. között. A legnagyobb hallgatói buli szervezői tegnap egy barátságos strandfoci bajnokság keretein belül tesztelték, milyen Velence Északi Strandjának, az idei EFOTT helyszínének strandfoci pályája. Az esős idő nem csábított éppen szabadtéri sportra, mégsem szegte kedvét a négy meghívott Arany_Tamas_biro_Gorzsas_Krisztian_AlbaComp_Ricsipcsapatnak.

Először az AlbaCompkosárlabdacsapatának tagjai, Juhos Levente és Gorzsás Balázs, kiegészítve az AnibalsCannibals rappereivel, valamint Ulmann Ottó színésszel csaptak össze az Erdélyi Zoltán managelteAXE-ördögökkel. Majd a SAPA Fehérvár AV 19 öt hokisa– akik egyben a válogatott kezdői is – játszotta TakarékPont csapatával, azaz SubBassMonsterrel, az Intim Torna Illegállal és Veres Márk BMX bajnokkal szemben.

SAPA_Fehervar_AV19_hokicsapat

A barátságos mérkőzések szakkommentátora a sporteseményeket hihetetlen leleményes hozzászólásokkal fűszerező Horti Gábor, a SportKlub oszlopos tagja volt, aki nem hagyott szó nélkül egyetlen esést sem – azokból pedig akadt bőven! A bíró szerepét a volt NB I-es mérkőzésvezető,Arany Tamás látta el, aki pályafutása során háromszor is elnyerte az Év játékvezetője címet.

Sub_Bass_Monster_hokisok_kzttAz egyenes kieséses rendszerben vívott mérkőzések végső küzdelme a jégkorong élsportolói, Bálizs Bence, Benk András, Ladányi Balázs, Tokaji Viktor és Vas Márton, valamint az AXE-ördögök között zajlott.„Az EFOTT legjobb strandfoci csapataserleget végül az utóbbi brigádnak sikerült megszereznie. Az AXE-ördögök csapatábanHerczeg Zoltán divattervező, Győri Szabolcs, aliasDJ Smiths, Tyukász Péter futsal játékos, valamint két strandlabdarúgó-válogatott tag, Sós Levente és Weisz Tamás rúgta a bőrt.

Vonatozas

A szórakoztató-átmozgató játékot SubBassMonster egy fűben rögtönzött rappeléssel zárta, ahol és amikor a Csodaszarvasról regélt, a résztvevők pedig intenzív vonatozásba kezdtek. A délelőtt egy sátorban, barátságos keretek között, bográcsban főtt étel fogyasztásával zárult.

EFOTT - Csak szabadon...

 

 

 

 

 

 

 

 EFOTT strandfoci-parádé

EFOTT strandfoci-parádé élsportolókkal és zenészekkel

Az EFOTT szervezői egy sportos eseményre készülnek, még a fesztivál előtt!

 

Gyere ki jövő kedden a Velencére, az Északi-Strandra, a Vízi Várhoz, és nézd meg, hogy neves sportolóink és ismert zenészeink hogyan rúgják a bőrt a homokban! Június 12-én 11:00 és 12:00 óra között egy izgalmas és egyedülálló strandfoci mérkőzéssel készülnek az EFOTT szervezői,


 

ahol többek között a Sapa Fehérvár AV19 hoki-, illetve az AlbaComp Fehérvár kosárcsapatának tagjai, a Carbonfools énekese, Fehér Balázs, a legismertebb haza rapper-fenegyerek, azaz Sub Bass Monster, a Majka Belehalok c. dalában közreműködő Curtis, az Intim Torna Illegál bandából ismert Dorogi Péter és Kiss Sándor, valamint az Animal Cannibals mérkőznek meg egymással.

 

És még… Válogatott labdarúgók, és strandfoci válogatott játékosok teszik izgalmasabbá a bajnokságot!

 

A nem mindennapi meccsek szakkomentátora a sporteseményeket hihetetlen leleményes hozzászólásokkal fűszerező Horti Gábor, a SportKlub oszlopos tagja lesz. A játékvezetői tisztséget pedig a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottságának elnöke, a volt NB I-es mérkőzésvezető Arany Tamás tölti be, aki háromszor is elnyerte az Év játékvezetője címet.

 

A látványos cselek és gólok mellett Veres Márk BMX bajnok is elkápráztat minket lenyűgöző biciklis trükkjeivel.

 

Hangolódjunk együtt a legsportosabb fesztiválra, a 2012-ben július 3. és 8. között Velencén lehorgonyzó EFOTT-ra, ahol a széles zenei paletta, a magyar és külföldi együttesek, valamint színházi előadások mellett rengeteg sportprogram közül válogathatunk. A fesztiválon lehet majd zumbázni, strandröplabdázni, ki lehet próbálni a wakeboard pályát, a szörföt, a sárkányhajózást vagy a kajak-kenuzást.


Hitel, pályázat, üzletfejlesztés

Tisztelettel meghívjuk Önt és a témában illetékes munkatársait programunkra:

„Kérdezze a szakértőket hitelekről, pályázatokról, üzletfejlesztési lehetőségekről!

Időpont: 2012. június 12-én (kedden) 10,00 – 12,00h
Helyszín:
Velence, Civilház (2481 Velence, Fő út 64.)
Házigazda: Oláhné Surányi Ágnes polgármester asszony

Tisztelettel és szeretettel hívjuk Velence és a környező települések – Gárdony, Kápolnásnyék, Nadap, Pákozd, Pázmánd, Sukoró, Vereb, Zichyújfalu – működő vagy akár teljesen induló vállalkozásainak képviselőit, könyvelőket, érdeklődőket.


 

A program keretében hitelekről, pályázati lehetőségekről és a piaci kapcsolatépítés egy sajátos lehetőségéről lesz szó; számos fontos, hasznos információt kínálunk az érdeklődő vállalkozóknak:

Pénzügyi tanácsadás bemutatja azokat a pénzügyi konstrukciókat, melyek a kamaránál egyszerűen, kedvező kamatfeltételekkel igényelhetők. Széchenyi Kártya termékeket, az Agrár Széchenyi Kártyát az Új Széchenyi Hitel Program akár a legkisebb, akár a teljesen kezdő vállalkozások által is eredményesen igényelhető mikrohitel termékeit, továbbá a vissza nem térítendő támogatással kombinált mikrohitel (GOP 2011-2.1.1/M) programot.

A Széchenyi Programiroda székesfehérvári irodája első kézből ad aktuális áttekintést mikro- és kisvállalkozások számára elérhető, ezek között a legkeresettebb pályázatokról. A Programiroda munkatársai végigkísérik a vállalkozás uniós pályázatának teljes folyamatát a projektötlet megfogalmazásától, a pályázat kiválasztásán és beadásán át, a pénzügyi elszámolás lezárásig.

Szó lesz a kamara keretein belül működő – brüsszeli hátterű – Enterprise Europe Network információs irodánk tevékenységéről, az üzleti adatbázisokról és egyéb szolgáltatásairól, melyek a vállalkozások működését segítik többek között térítésmentes partner-, illetve technológiakereséssel, kínálással.

A rendezvény térítésmentes, de a részvétel feltétele az előzetes on-line jelentkezés a www.fmkik.hu honlap jobb hasábjában, a „Rendezvények link alatt.

Információ: Erdősné Sz. Zsuzsa, (22) 510-314, zsuzsa.erdos@fmkik.hu, Szabadosné H. Gyöngyi (22) 510-317, gyongyi.szabados@fmkik.hu

Székesfehérvár, 2012. május 31.

Tisztelettel:

Radetzky Jenő s.k.                 Sipos Éva s.k.
        elnök                                  főtitkár

 


Közlemény

Segítség bajba jutott hiteleseknek és eladósodott családoknak. Bővebben...


Segítség bajba jutott hiteleseknek és eladósodott családoknak. Bővebben...


Pénteki TóParty Party

Sok szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a TóParty RendezvényStrandon (Gárdony, Ibolya u. 2.), 2012. június 29-én 15:00 órától, a nyári szezont megnyitó Pénteki TóParty Party elnevezésű rendezvényre. www.toparty.hu

 


Sok szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a TóParty RendezvényStrandon (Gárdony, Ibolya u. 2.), 2012. június 29-én 15:00 órától, a nyári szezont megnyitó Pénteki TóParty Party elnevezésű rendezvényre. www.toparty.hu

 


Hegyünnep Pázmándon

VII. Pünkösdi Hegyünnep Pázmándon, 2012. május 27-én.


hegyunnep_jav


Magyarok Vására és Szent Iván napi mulatság

 

2012. június 16-án egész nap Magyarok Vására rendezvényt és Szent Iván napi vasar1mulatságot tartunk, a Velence, újtelepi Közösségi ház udvarán, melyre szeretettel várunk minden érdeklődőt.

A hagyományokhoz hűen, idén is helyi termelők, zöldség, gyümölcs, tejtermék és húsféléi mellett, kézművesek portékái közül is válogathatnak.


A vásári hangulat fokozására lesz még élő népzene, palacsinta sütő verseny, íjászat, rovás verseny, népi gyermekjátékok, vásári bábosok és még sokan mások. Az napot tűzugrás és táncház zárja.

Továbbá, szívesen várjuk még, olyan helyi termelők jelentkezését, akik eddig még nem vettek részt vásárunkon. Elérhetőség: Balázs Imre 06 20 348-5721

Egyesületünk egyéb programjai: gyermek és felnőtt néptánc foglalkozás minden hétfőn 6-tól, a Közösségi házban. Örömmel fogadjuk a táncolni vágyókat!

                                                                   Regélő Hagyományőrző Egyesület

vasar2vasar3


Képviselő-testületi ülés

H I R D E T M É N Y

Tisztelt Velencei Állampolgárok! Tisztelt Választópolgárok!

Velence Város Önkormányzat Képviselő-testülete munkaterv szerinti ülését
2012. május 14-én (hétfőn) 15.00 órai kezdettel tartja a Kastélyban (Tópart u. 52.)


Közlemény

A Közép-Dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség közleménye az Agárdi Gyógy-és Termálfürdő termálvízigény bővítésének környezeti hatásvizsgálata tárgyában indult közigazgatási hatósági eljárással kapcsolatban.


SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS id, Object_Name, fromdate, Object_Description, Object_Short_Description, Object_List_Image_Small, Object_List_Image, Object_Map_Lat, Object_Map_Long, case when fromdate >= CURDATE() then 0 else 100000 end + ABS(TO_DAYS(fromdate)-TO_DAYS(CURDATE())) AS sorrend FROM Object WHERE TO_DAYS(fromdate)-TO_DAYS(CURDATE()) < 60 and Object_Site_id = 1 AND Object.Object_Status = 1 AND Main_Category_id = 91 AND Object_IsShowdate = 1 AND (todate >= CURDATE()) ORDER BY Object_Created DESC, id DESC LIMIT 855, 15
905
15

Üdvözlő szöveg

Tisztelt Látogatónk! Üdvözöljük Velence
Városának megújult honlapján!
 

Aktuális projekt leírás

E-ügyintézés

 

Partner oldalak

Velence Turizmusáért TDM Egyesület honlapja

 

Velence Turizmusáért TDM Egyesület honlapja

 

Velence Resort & Spa honlapja

Velence Korzó honlapja

Esztrád Víziszínház Velence honlapja

Magyar Államkincstár honlapja

Magyar Élelmiszerbank Egyesület honlapja

 

1
...
56
57
58
59
60
61
Velence spinner