Ez az oldal a felhasználói élmény és a használhatóság növelése érdekében sütiket használ.
Elfogadom
Bővebben

Álláshirdetés

A Velencei Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet a Velencei Polgármesteri Hivatal Pénzügyi és Gazdasági Osztályára pénzügyi és gazdasági ösztályvezető-helyettes munkakör betöltésére. Bővebben..


A teljes álláshirdetés IDE kattintva olvasható.


Álláshirdetés

A Velencei Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet a Velencei Polgármesteri Hivatal Pénzügyi és Gazdasági Osztályára pénzügyi előadó, pályázati elszámoló munkakör betöltésére. Bővebben..


A teljes álláshirdetés IDE kattintva olvasható.


Hasznos közlekedési ajánlások a téli átállással kapcsolatban

A közlekedésben a téli időszak tudatos felkészülést igényel. Megváltoznak az út- és látási viszonyok, amelyekhez a gyalogosoknak és a jarművezetőknek egyaránt alkalmazkodniuk kell. Bővebben...


Sajtóközlemény

Hasznos közlekedésbiztonsági ajánlások járművezetőknek és gyalogosoknak a téli átállással kapcsolatban

A közlekedésben a téli időszak tudatos felkészülést igényel. Megváltoznak az út- és látási viszonyok, amelyekhez a gyalogosoknak és a járművezetőknek egyaránt alkalmazkodniuk kell.

A gépjárműveket – főleg hosszabb autóút előtt – ajánlatos alaposan átnézni, megvizsgálva minden biztonsági berendezést és tartozékot. Elengedhetetlen az akkumulátor, a gumiabroncsok, a világítás és a fékrendszer ellenőrzése. A téli közlekedés kapcsán ezek mellett a gépkocsival történő közlekedés fontos kelléke lehet a jól működő ablaktörlő, a jégkaparó, a jégoldó spray, a megfelelő ablakmosó folyadék vagy a páramentesítő. Az ablaktörlő gumikat már a tél beállta előtt érdemes kicserélni, hiszen az elhasználódott gumi nem töröl, hanem maszatol. Az akkumulátor esetében ellenőrizni kell a pólusok és vezetékek állapotát, ha pedig huzamosabb ideig nem használják az autót, érdemes az akkumulátort kiszerelni és melegebb helyen tárolni.

A téli időszakban a látási viszonyok gyakran rosszak, korán sötétedik, hosszabb ideig kell használni a gépjármű világítóberendezéseit – ezért is nagyon fontos, hogy azok megfelelően működjenek. A fényszórókat és a többi lámpát ilyenkor gyakrabban kell tisztítani. Ugyanakkor a rosszabb látási viszonyok miatt nagyobb követési távolságot tartva lassabban kell vezetni, így kisebb a balesetek bekövetkeztének kockázata, rossz manőverezés esetén pedig a hibák könnyebben korrigálhatóak.

A síkos utakon való fékezés teljes összpontosítást kíván, ráadásul a fékút télen általában hosszabb, mint optimális fékezésnél. Amennyiben a kocsiban nincs blokkolásgátló (ABS), úgy a kerekek gyorsan leblokkolnak, a jármű kormányozhatatlanná válhat és könnyen kicsúszhat. Ilyenkor lábunkat vegyük le a fékről, hozzuk egyenesbe az autót, és csak akkor fékezzünk, amikor az autó már újra a kívánt irányban áll.

Javasoljuk, hogy aki teheti, próbálja ki a téli tanpályás vezetési gyakorlást, amely nagyon sok új ismeretet nyújthat, és a gépkocsivezető éles helyzetben is tudni fogja mit kell tennie, ha a jármű megcsúszik, kifarol vagy kicsúszik az útról.

A csúszós, jeges utakon való biztonságos közlekedéshez téli gumikra van szükség. Még akkor is téli abroncsokkal induljunk útnak, ha éppen nincs hó. A nyári gumi már +7 fok alatt csúszni kezd, fagypont körüli hőmérsékleten megmerevedik, nagyon kis tapadással rendelkezik, így használata veszélyes lehet. A téli gumit ezzel szemben úgy fejlesztették ki, hogy alacsony hőmérsékleten megnő a tapadási értéke. Ezek az abroncsok különleges anyagból készülnek, speciális bordázattal vannak ellátva, és rendkívül alacsony hőmérséklet esetén is rugalmasak maradnak. Téli gumival rövidebb a fékút is. A nyomás a téli gumikban 0,2-0,3 barral legyen magasabb, mint a nyári abroncsokban, mert a túl alacsony nyomás befolyásolja a profil öntisztuló képességét. A téli gumikkal kapcsolatban néha elhangzik, hogy azok igen drágák, ezért egyes szakemberek áthidaló megoldást javasolnak: a négy évszakos gumi nem helyettesíti ugyan a téli gumit, de lényegesen jobb, mint a nyári abroncs.

Heves hóesés vagy fagyott hótakaró esetén jó szolgálatot tehet a hólánc, melyet érdemes a hajtott tengelyen lévő kerékre rakni, így kormányozható marad az autó. A hólánc feltételét és levételét érdemes még otthon kipróbálni, hogy a gyakorlatlanság ne okozzon problémát a hidegben. Ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek készenlétben kell tartani a hóláncot a tél beköszöntével, de azt tudni kell, amennyiben a „Hólánc használata kötelező” táblát kihelyezik, az adott úton – a „Hólánc használata kötelező vége” tábláig – csak olyan járművek közlekedhetnek, amelyek legalább egy hajtott tengelyén a gumiabroncsok hólánccal vannak felszerelve. Amennyiben e korlátozó jelzőtáblát közúti határátkelőhelyen helyezték el, csak azok a járművek léphetnek be a Magyar Köztársaság területére, amelyeken készenlétben van legalább egy hajtott tengely gumiabroncsainak felszereléséhez szükséges hólánc. Hóláncot csak havas, jeges úton szabad használni.

Aki hosszabb téli autóútra indul, a fentieken kívül érdemes figyelnie az alábbiakra is:

  • Huzamosabb utazás esetén szükség lehet takaróra, téli ruhadarabokra, lapátra (autó hóból való kiszabadítása esetén), rugalmas vontatókötélre, fagymentesítő zárolajozóra, elegendő mennyiségű élelmiszerre és italra is.
  • Hosszabb utak előtt érdemes tájékozódni az Útinformnál az út- és időjárási viszonyokról. Előfordulhatnak olyan helyzetek is, amikor nem érdemes kockáztatni, és biztonságosabb, ha vonattal indulunk útnak.
  • Az országos médiumokon kívül érdemes figyelemmel kísérni a helyi sajtó, rádió és televízió híradásait, beszámolóit, hiszen ezeken keresztül is fontos és hasznos információkat szerezhetünk a közlekedéssel és közlekedésbiztonsággal kapcsolatban.

Fel kell hívni a közúti forgalomban résztvevők figyelmét, hogy mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárműveiket, próbáljanak meg fokozatosan alkalmazkodni a megváltozott látási és útviszonyokhoz, tekintettel az esetleges ködös, esős, havas időjárásra. Nagyobb követési távolság tartásával megelőzhetőek az erre az időszakra leginkább jellemző balesetek. Lassabb, körültekintőbb, előrelátóbb vezetéssel meg lehet előzni a gyalogos baleseteket, még ha azt a gyalogos figyelmetlensége is váltotta ki. Ebben az időszakban fokozott figyelemmel kell lenni a „zebrák”, iskolák, buszmegállók környékén figyelmetlenül az úttestre lépő gyalogosokra.

Mostanában sokat emlegetjük a „látni és látszani” szókapcsolatot. Baleseti elemzések igazolják, hogy a legtöbb halálos kerékpáros baleset abból adódik, hogy a kerékpáron nem volt világítás, a kerékpáros nem volt látható! A gyalogoselütéseknél is hasonló a helyzet, a gyalogos „beleolvadt” környezetébe. A fényvisszaverős dzseki, fényvisszaverő karszalag, matrica láthatóvá tesz, megvédhet. Lakott területen kívül mind a kerékpárosoknak, mind a gyalogosoknak éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén fényvisszaverő ruházatot kell viselni. A fényvisszaverő anyagok és prizmák nem helyettesíthetik a világítást, de növelik a láthatóságot, és ezzel a biztonságot. Egy fényvisszaverő prizmát már 100-200 méterről észre lehet venni. A fényvisszaverő eszközök és megfelelő öltözék viselete, valamint a jól működő világítás esetén a gyalogosok és a kerékpárosok sötétben is jól láthatóvá válnak.

A biztonságos kerékpározáshoz a KRESZ ismerete mellett hozzátartozik a gyakorlat és a járművek megfelelő felszerelése, műszaki állapota is. A kerékpárt fel kell szerelni:

a) könnyen kezelhető, megbízható kormányberendezéssel, amely semmilyen helyzetében nem akadályozza a kerékpár egyéb kezelőszerveinek működtetését,

b) két, egymástól függetlenül működtethető, száraz és nedves időben egyaránt hatásos fékszerkezettel, amelyek közül az egyik az első, a másik a hátsó kerékre hat,

c) hangjelző berendezéssel, amely csak csengőhangot adhat,

d) egy előre fehér vagy kadmiumsárga fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható lámpával,

e) egy hátra piros fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható helyzetjelző lámpával,

f) elől egy fehér, hátul egy vagy két piros színű, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú fényvisszaverővel, és

g) legalább az első keréken, legalább 2 db, egy átmérő mentén elhelyezett borostyánsárga színű, mindkét oldal felé hatásos oldalsó fényvisszaverővel (küllőprizmával). A küllőprizmák helyett vagy mellett alkalmazható két oldalon fehér fényvisszaverő körgyűrű felület is a kerékpántok közvetlen közelében vagy az ENSZ-EGB 88. sz. előírásának megfelelő gumiabroncsokon.

d) és e) pontjában meghatározott világító berendezés elhelyezhető a kerékpárt hajtó személyen is. A világító berendezések által kibocsátott fény villogó üzemmódú is lehet.

Ebben az időszakban fokozottan kell figyelni az oldalszélre is, hiszen a kerékpár könnyen felborul, ha egy nagy sebességű gépjármű elhalad mellette. Sok baleset oka a szabálytalan kanyarodás, ezért lényeges, hogy a művelet megkezdése előtt a kerékpáros mindig nézzen hátra, és ne feledkezzen meg az irányjelzésről sem.

Ezen alapvető szabályok és tanácsok betartásával minimálisra csökkenthető a balesetek kockázata még a kritikusabb téli időszakban is.

Hasznos tanácsok és a „Látni és Látszani 2017 – egymásért” kampánnyal kapcsolatos információk a www.police.hu a www.latnieslatszani.hu, továbbá a www.baleset-megelozes.eu oldalon érhetők el.

Jó utat és balesetmentes közlekedést kíván a Gárdonyi Rendőrkapitányság!


VELENCÉÉRT KÖZALAPÍTVÁNY FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGÁNAK ÜLÉSE

VELENCÉÉRT KÖZALAPÍTVÁNY FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGA

2481. Velence, Tópart u. 26.

M E G H Í V Ó

A Velencéért Közalapítvány Felügyelő Bizottsága

2017. november 22.-én /szerda/  10 órakor

ülést tart, melyre ezúton meghívom.


VELENCÉÉRT KÖZALAPÍTVÁNY FELÜGYELŐ BIZOTTSÁGA

2481. Velence, Tópart u. 26.

M E G H Í V Ó

A Velencéért Közalapítvány Felügyelő Bizottsága

2017. november 22.-én /szerda/  10 órakor

ülést tart, melyre ezúton meghívom.

Az ülés napirendje:

1./ A Velencéért Közalapítvány Kuratóriuma  5/2017.sz. határozatának véleményezése.

2./ A Velencéért Közalapítvány Felügyelő Bizottsága Elnökének Beszámolója a Velencéért Közalapítvány Kuratóriumának 2017. évi tevékenységéről.

3./ Egyebek

A meghívót kapják:

Nochtáné Sulyok Mariann asszony F.B. tag

Éder János Úr F.B. tag

Meghívottak:

Koszti András Polgármester Úr

Dr.Szvercsák Szilvia Jegyző Asszony

Tanácskozási joggal: Serhókné Varjas Edit Asszony a Kuratórium elnöke

Velence, 2017. november 13.                                          

Tisztelettel:

Bánhalmi András Ferencné

F.B. elnök


Arany Rózsa-díjat nyert Velence a Virágos Magyarország versenyen!

Tisztelt Velenceiek!

Egy rendkívül örömteli hírt szeretnék megosztani Önökkel! A Virágos Magyarország környezetszépítő verseny illetékesei városunknak ítélték az Arany Rózsa-díjat, amit minden évben a régióban legmagasabbra minősített település kap.

Az elismerést ma vehettem át Veszprémben, ahová velem tartott a sikerből jelentős részt vállaló Benkő Istvánné Rózsika, Kiss Tibor, valamint Martinovszky József képviselőtársam. Nagyon köszönöm Rózsika és Tibor remek szakmai munkáját, Martinovszky József ugyancsak elhivatott tevékenységét, segítségét, továbbá Spanyárné Halász Szilvia főkertész asszony tanácsait!

Önöknek is köszönöm, kedves Velenceiek, az Önök segítsége nélkül sem sikerült volna! Kérem, hogy a jövőben is olyan aktívan vegyenek részt a virágosítási, környezetrendezési- és szépítési tevékenységekben, mint az elmúlt időszakban. Ez az elismerés is mutatja, hogy jó úton járunk, hogy Velence példa az egész régió számára! Végül, de nem utolsó sorban, köszönöm a zsűrinek a szigorú, alapos tevékenységét, ígérem, hogy megfogadjuk tanácsaikat és jövőre is versenybe szállunk.

Hajrá, Velence!


Tisztelt Velenceiek!

Egy rendkívül örömteli hírt szeretnék megosztani Önökkel! A Virágos Magyarország környezetszépítő verseny illetékesei városunknak ítélték az Arany Rózsa-díjat, amit minden évben a régióban legmagasabbra minősített település kap.

Az elismerést ma vehettem át Veszprémben, ahová velem tartott a sikerből jelentős részt vállaló Benkő Istvánné Rózsika, Kiss Tibor, valamint Martinovszky József képviselőtársam. Nagyon köszönöm Rózsika és Tibor remek szakmai munkáját, Martinovszky József ugyancsak elhivatott tevékenységét, segítségét, továbbá Spanyárné Halász Szilvia főkertész asszony tanácsait!

Önöknek is köszönöm, kedves Velenceiek, az Önök segítsége nélkül sem sikerült volna! Kérem, hogy a jövőben is olyan aktívan vegyenek részt a virágosítási, környezetrendezési- és szépítési tevékenységekben, mint az elmúlt időszakban. Ez az elismerés is mutatja, hogy jó úton járunk, hogy Velence példa az egész régió számára! Végül, de nem utolsó sorban, köszönöm a zsűrinek a szigorú, alapos tevékenységét, ígérem, hogy megfogadjuk tanácsaikat és jövőre is versenybe szállunk.

Hajrá, Velence!

Koszti András

polgármester


Drv Zrt. átmeneti ivóvízhiányról szóló tájékoztatója

Tájékoztatásul közöljük, hogy Velence város területén  előre tervezett karbantartási munkák keretében 2017. november 20. – 2017. november 24. között az ivóvízhálózaton az ivóvízhálózat szivacsos mosatását végezzük.

A munkavégzésünk következtében az ivóvízhálózaton szolgáltatott ivóvíz átmenetileg korlátozásra kerül. Tovább..


Tájékoztatásul közöljük, hogy Velence város területén  előre tervezett karbantartási munkák keretében 2017. november 20. – 2017. november 24. között az ivóvízhálózaton az ivóvízhálózat szivacsos mosatását végezzük.

A munkavégzésünk következtében az ivóvízhálózaton szolgáltatott ivóvíz átmenetileg korlátozásra kerül.

A napi munkavégzések pontos helyszíneiről a DRV INFO vonalon érdeklődhet! Az érintett területen az adott időpontban tartályos ivóvízszállítással biztosítjuk az ivóvízellátást.

A tartályos ivóvíz igényt a DRV INFO vonalon kérjük bejelenteni!

A munkavégzésünk alkalmával az ivóvízhálózaton szolgáltatott víz vízzavarosodás következtében átmenetileg opálossá válhat, esetenként sötétebb fekete víz tapasztalható a vezetékben kicsapódott, felkeveredett vas-mangán tartalom következtében.

A szolgáltatott ivóvíz egyéb paramétereiben semminemű változás nem következik be, továbbra is a szabványoknak megfelelő.

A DRV Zrt. kiemelten kezeli a szolgáltatott ivóvíz minőségét, amelynek fenntartásához az ivóvíz vezetékek és szerelvények karbantartása, mosatása, fertőtlenítése is hozzájárul.

Részvénytársaságunk közzéteszi a fenti hirdetést a honlapján és a megyei hírlapban.

További információ, illetve a tartályautó helyszínre rendelése a Hibafelvevő szolgálatnál kérhető a DRV INFO Vonalon, a 06 40 240 240-es telefonszám 1-es menüpontjának hívásával.

Az ezzel járó esetleges kényelmetlenségekért kérjük szíves megértésüket, amelyet ezúton is tisztelettel köszönünk.

DRV ZRT:


Drv. Zrt Átmeneti ivóvízhiányról szóló tájékoztatója

Tájékoztatásul közöljük, hogy Velence város területén a Velencei-tó Északi partján lévő utcákban előre tervezett karbantartási munkák keretében 2017. november 20. – 2017. november 24. között  az ivóvízhálózaton tolózárak cseréjét végezzük.

A munkavégzésünk következtében az ivóvízhálózaton szolgáltatott ivóvíz átmenetileg korlátozásra kerül. Tovább..


Tájékoztatásul közöljük, hogy Velence város területén a Velencei-tó Északi partján lévő utcákban előre tervezett karbantartási munkák keretében 2017. november 20. – 2017. november 24. között  az ivóvízhálózaton tolózárak cseréjét végezzük.

A munkavégzésünk következtében az ivóvízhálózaton szolgáltatott ivóvíz átmenetileg korlátozásra kerül.

A napi munkavégzések pontos helyszíneiről, a DRV INFO vonalon érdeklődhet! Az érintett területen az adott időpontban tartályos ivóvízszállítással biztosítjuk az ivóvízellátást.  A tartályos ivóvíz igényt a DRV INFO vonalon kérjük bejelenteni!

A munkavégzésünk alkalmával az ivóvízhálózaton szolgáltatott víz vízzavarosodás következtében átmenetileg opálossá válhat, esetenként sötétebb fekete víz tapasztalható a vezetékben kicsapódott, felkeveredett vas-mangán tartalom következtében.

A szolgáltatott ivóvíz egyéb paramétereiben semminemű változás nem következik be, továbbra is a szabványoknak megfelelő.

 

A DRV Zrt. kiemelten kezeli a szolgáltatott ivóvíz minőségét, amelynek fenntartásához az ivóvíz vezetékek és szerelvények karbantartása, mosatása, fertőtlenítése is hozzájárul.

Részvénytársaságunk közzéteszi a fenti hirdetést a honlapján és a megyei hírlapban. További információ, illetve a tartályautó helyszínre rendelése a Hibafelvevő szolgálatnál kérhető a DRV INFO Vonalon, a 06 40 240 240-es telefonszám 1-es menüpontjának hívásával.

Az ezzel járó esetleges kényelmetlenségekért kérjük szíves megértésüket, amelyet ezúton is tisztelettel köszönünk.

 

DRV ZRT.


Új kerékpárút szakasz épül Velencén!

Bővebben...


 

Új kerékpárút szakasz Épül Velencén

Velence Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program TOP-3.1.1-15 számú Fenntartható települési közlekedésfejlesztés című felhívása keretében sikeresen pályázott a város belterületén tervezett kerékpárút megvalósítására, melyhez 170,00 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert.

Velence kiváló kerékpáros infrastruktúrával rendelkező város, nagyon sokan használják a már rendelkezésre álló kerékpárút szakaszokat. A beruházás célja a Velencei-tó körüli kerékpárút déli hálózat és a Velence, Kemping utcai kerékpárút közötti hiányzó szakasz kialakításával a biztonságos közlekedés kialakítása mind a hivatás-, mind pedig a turisztikai forgalom megteremtése érdekében. A tervezett nyomvonal a Tópart utcában csatlakozik a meglévő Velence déli hálózat nyomvonalához.

A kivitelezési munkálatok során részben a meglévő kerékpárút nyomvonala kerül felhasználásra, részben önálló nyomvonal vezetésű kerékpárút, részben pedig elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút kerül kiépítésre. A Velence Korzónál a parkoló feltáró út felhasználásával kerül sor kerékpáros nyomvonal kijelölésére, tehát a Korzót átszelő útról a Korzó parkolón keresztül átvezető útra helyeződik át a kerékpáros forgalom, megszüntetve ezzel egyúttal a gyalogosforgalmat gyakran veszélyeztető vegyes állapotot.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében a TOP-3.1.1-15 számú Fenntartható települési közlekedésfejlesztés című pályázati felhívás keretében valósul meg 170,00 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Kedvezményezett: Velence Város Önkormányzat

Projekt címe: Velence belterületén tervezett kerékpárút (Velencei-tó körüli kerékpárút összekötő szakaszának kialakítása Tópart u. - Fő u. – Kemping u. mentén)

Projekt száma: TOP-3.1.1-15-FE1-2016-00014

Támogatás összege: 170 000 000 Ft

Megvalósítás tervezett ideje: 2017.05.01 – 2018.07.31

 

A projektről bővebb információt a www.velence.hu oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:

Nochtáné Sulyok Marianntól, a Velencei Polgármesteri Hivatal pénzügyi és gazdasági osztályvezetőjétől a 22/589-414, illetve Vandlik Csabától, a Velencei Polgármesteri Hivatal városfejlesztési és városüzemeltetési osztályvezetőjétől a 22/589-407 telefonszámon


Képviselő-testületi ülés

Meghívó Velence Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. november 16. napján (csütörtökön) 15.00 órakor megtartásra kerülő soron kívüli nyilvános ülésére.

[A meghívó ide kattintva érhető el]


Meghívó Velence Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. november 16. napján (csütörtökön) 15.00 órakor megtartásra kerülő soron kívüli nyilvános ülésére.

[A meghívó ide kattintva érhető el]


Ügysegéd ügyfélfogadás

Fejér Megyei Kormányhivatal Gárdonyi Járási Hivatala ügysegédeinek 2017. november 1-től érvényes ügyfélfogadási rendje. Tovább...


Fejér Megyei Kormányhivatal Gárdonyi Járási Hivatala ügysegédeinek 2017. november 1-től érvényes ügyfélfogadási rendje

 

 
                                             Gárdonyi Járási Hivatal ügysegédei
Horpácsiné Krecs Erzsébet      ügysegéd
Cím  
2481 VelenceTópart u. 26.
  2475 Kápolnásnyék, Fő u. 28.
E-mail horpacsine.krecs.erzsebet@fejer.gov.hu
Telefon Velence: 22/589-400
  Kápolnásnyék:22/574-100
Félfogadás Velence: Péntek  8.00-9.00
  Kápolnásnyék: Péntek  9.15-10.00
Illetékesség Fejér Megyei Kormányhivatal Gárdonyi Járási Hivatala
Főbb ügytípusok ápolási díjra való jogosultság
atív korúak ellátására való jogosultság
egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság
  időskorúak ellátására való jogosultság
  közgyógyellátásra való jogosultság

Trágyázási tilalom

Az ősz hagyományosan a trágyázás időszaka. A Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala Agrárügyi Főosztálya felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy nitrátérzékeny területen - a felszín alatti vizek nitrátszennyezéssel szembeni védelme érdekében - október 31. és február 15. között trágyázási tilalom van érvényben. A Főosztály emlékeztet arra: e tilalom nem csak a szerves- és műtrágyákra vonatkozik, hanem minden nitrogéntartalmú anyagra, így a komposztokra és egyéb termésnövelő anyagokra is. Bővebben..


Trágyázási tilalom nitrátérzékeny területeken

 

Az ősz hagyományosan a trágyázás időszaka. A Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala Agrárügyi Főosztálya felhívja a gazdálkodók figyelmét, hogy nitrátérzékeny területen - a felszín alatti vizek nitrátszennyezéssel szembeni védelme érdekében - október 31. és február 15. között trágyázási tilalom van érvényben. A Főosztály emlékeztet arra: e tilalom nem csak a szerves- és műtrágyákra vonatkozik, hanem minden nitrogéntartalmú anyagra, így a komposztokra és egyéb termésnövelő anyagokra is.

A tilalmi időszakban végzett trágyázással szennyeznénk a rendkívül értékes vízkészleteinket, amelynek megelőzését kiemelkedően fontosnak tartják a szakemberek.  Egyben arra is felhívják a figyelmet: a jogszabály ellen vétők nitrátszennyezési bírságra is számíthatnak, amelynek összege 50 ezer forinttól 500 ezer forintig terjedhet.

Mindannyiunk érdekében tartsuk be a szabályokat!

Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala Agrárügyi Főosztálya 


SELECT SQL_CALC_FOUND_ROWS id, Object_Name, fromdate, Object_Description, Object_Short_Description, Object_List_Image_Small, Object_List_Image, Object_Map_Lat, Object_Map_Long, case when fromdate >= CURDATE() then 0 else 100000 end + ABS(TO_DAYS(fromdate)-TO_DAYS(CURDATE())) AS sorrend FROM Object WHERE TO_DAYS(fromdate)-TO_DAYS(CURDATE()) < 60 and Object_Site_id = 1 AND Object.Object_Status = 1 AND Main_Category_id = 91 AND Object_IsShowdate = 1 AND (todate >= CURDATE()) ORDER BY Object_Created DESC, id DESC LIMIT 15, 15
749
15

Üdvözlő szöveg

Tisztelt Látogatónk! Üdvözöljük Velence
Városának megújult honlapján!
 

Aktuális projekt leírás

Tájékoztató a kerékpárút építés beruházásról.

Partner oldalak

Velence Turizmusáért TDM Egyesület honlapja

 

Velence Turizmusáért TDM Egyesület honlapja

 

Velence Resort & Spa honlapja

Velence Korzó honlapja

Esztrád Víziszínház Velence honlapja

Magyar Államkincstár honlapja

Magyar Élelmiszerbank Egyesület honlapja

 

1
2
3
4
...
50
Velence spinner